Advertentie
Zwolse pizzeria vraagt 50 euro voor een pizza Hawaï
Je kent vast het welbekende dilemma: wel of geen ananas op je pizza? Sommige zweren erbij en kunnen niet meer zonder, tegelijkertijd verafschuwen andere mensen het idee. In Italië hoef je in ieder geval niet met een pizza Hawaï aan te komen, want daar lachen ze je waarschijnlijk uit. Of ze sturen je met pek en veren het land uit, want volgens puristen botst de zoete smaak van ananas met de traditionele smaak van echte Italiaanse pizza. Een Napolitaanse pizzeria in Zwolle zette onlangs bij wijze van protest voor 50 euro een pizza Hawaï op de kaart, want volgens hun hoor er geen ananas op een pizza.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Verboden in Napels
Pizzeria Via Toledo in Zwolle serveert authentieke Napolitaanse gerechten. Pizza komt oorspronkelijk uit Napels, daar nemen ze het originele recept dan ook zeer serieus. Zo legde de Associazione Verace Pizza Napoletana tot in detail vast hoe je een Napolitaanse pizza maakt. Er is zelfs vastgelegd welk type bloem je moet gebruiken, maar ook welke toppings er op de pizza horen en wat voor kaas er gebruikt moet worden. Ananas is absoluut geen onderdeel van de originele recepten.
Geen reclamestunt: 50 euro voor een pizza Hawaï
De eigenaar van de Zwolse pizzeria, Davide Cerchia, komt oorspronkelijk uit Napels. Het is dan ook niet gek dat zijn restaurant gespecialiseerd is in Napolitaanse gerechten. Dagelijks kreeg hij de vraag of hij ook pizza Hawaï verkocht, terwijl deze niet op de menukaart stond. Soms werden klanten zelfs boos als Davide vertelde dat hij geen pizza Hawaï verkocht. Op een gegeven moment was Davide klaar met alle vragen en besloot hij voor 50 euro een pizza Hawaï op de kaart te zetten. Daar komt bij dat je de ananas zelf op de pizza moet doen, want Davide weigert dit te doen.
Screenshot van de website van Via Toledo in Zwolle
Stunt ging viral
Geheel tegen de verwachting van Davide in ging zijn stunt viral op social media. Daar waar hij hoopte dat niemand een pizza voor 50 euro zou bestellen, is de pizza al een paar keer besteld. De pizza verdwijnt dan ook niet van het menu. Hij maakt een pizza prosciutto en geeft de mensen een blik ananas bij de bestelling, zo begaat hij zelf niet de ‘zonde’ die een pizza Hawaï volgens puristen is. Davide kan op veel steun rekenen online, zo reageren veel mensen positief op zijn initiatief. Wat denk jij?
Lees ook:
Zelf pizza maken: hét recept dat je niet mag missen
Wat eet je op een pizza? Meer dan 100 toppings
Getest: 15x mozzarella uit de supermarkt
Onze tips
Vers van de pers: pasta van Toscanini bij je thuis en meer!
Dubai chocolade: wat is het en waarom is het zo’n trend?
Vers van de pers: gezonde snackmuur op school, KULT Kefir en meer!
Sneak peek: dit kun je verwachten in Het Grote Kerstnummer van Foodies
Pepernoten met gekke smaken getest: alleen deze nieuwe variant is écht lekker
5 redenen waarom je Het Grote Kerstnummer nú wil bestellen
Nu verkrijgbaar: Het Grote Kerstnummer van Foodies
Dit is waarom je Het Grote Kerstnummer NIET wil bestellen
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.