Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Cover voor Buiten koken in Toscane met de Big Green Egg MiniMax

Buiten koken in Toscane met de Big Green Egg MiniMax

In samenwerking met Big Green Egg.
Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Toscane en Big Green Egg hebben een gemene deler: beide staan bekend om hun geweldige smaak op het gebied van eten. We kunnen niet wachten om gerechten te koken met een combinatie van deze twee werelden!

Achterin de auto neem je de Big Green Egg MiniMax tijdens een vakantie of dagje uit gemakkelijk mee. Zo maak je overal waar je maar wil de lekkerste gerechten klaar op dit compacte buitenkooktoestel. De MiniMax is de jongste telg in de familie van Big Green Eggs. Inmiddels zijn er maar liefst zeven modellen, van Mini tot XXLarge. De MiniMax heeft het gebruiksgemak van een Mini en het grotere grilloppervlak van de small. Net als met de andere modellen kun je ermee grillen, stoven, koken, bakken en roken.
BGE2

Italiaanse keuken

We nemen de MiniMax mee naar Toscane, waar we langs lokale adresjes reizen voor de lekkere ingrediënten waar Toscane om bekend staat. Net als in de rest van Italië is de Toscaanse keuken eenvoudig en puur. Dankzij de kwaliteit van de ingrediënten én de bereiding op de Big Green Egg worden gerechten bijna vanzelf bijzonder.
BGE3

Recepten met de beste smaak

Of je nu thuis bent of net als wij in Toscane: besteed aandacht aan je boodschappen. Kwaliteit proef je! Voor de bistecca zijn we op de juiste plek voor een stukje geweldig rundvlees. Vlees van het chianinarund, een groot, spierwit rund uit de Valdichianavallei, staat bekend als het malste en sappigste rundvlees van Italië. We bakken er een verse focaccia met rozemarijn uit eigen tuin bij, afgemaakt met plakken prosciutto. Gebruik een pizzasteen tijdens het bakken van de focaccia in de EGG, zo krijg je een geweldig brood met een knapperige korst.
Op de Toscaanse markt nemen we sappige perziken en treccia di mozzarella mee, een grote vlecht van buffelmozzarella. In Nederland is zo’n vlecht bijvoorbeeld verkrijgbaar bij Buffalofarm Twente. Op het gietijzeren grillrooster geef je de perziken een heerlijke grillsmaak mee. Het warme, lichtrokerige fruit smaakt heerlijk met de romige kaas. Drie heerlijke en totaal verschillende gerechten, allemaal gemaakt op dezelfde Big GreenEgg.
BGE

Buitenkeuken

Alle modellen van de Big Green Egg zijn leverbaar met diverse accessoires. Vergeet de term barbecue, dit keramische kooktoestel wordt met alle extra’s een complete buitenkeuken. Dankzij het dubbelwandige keramiek is de temperatuur van de Big Green Egg perfect regelbaar. Daarnaast helpen twee luchtschuiven, een voor de grove temperatuurbepaling en de margrietschijf bovenop voor de fijnafstelling van de temperatuur, bij het tot op de graad nauwkeurig instellen van de temperatuur. Zo bereid je gemakkelijk de meest uiteenlopende gerechten.

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!