Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Foodies redactie kerst kaasfonduen

Dit zijn onze favoriete kerstrecepten van dit jaar (hiermee maak je echt indruk)

Op de redactie van Foodies Magazine staan sinds de zomer al de kerstliedjes aan, hebben we al honderden gerechten geproefd en de lekkerste menu’s samengesteld. Maar welke kerstrecepten zijn nou de beste? We delen het hier!

Lees verder na de advertentie

Na maandenlang schrijven, shooten, proeven en aanpassen, kunnen we niet anders dan concluderen dat Het Grote Kerstnummer gevuld staat met heerlijke recepten. Of je nou houdt van soep of salade, van wild of van vega, van taart of van chocolademousse, er zit voor iedereen wat tussen. Maar wat zijn nou onze favoriete recepten voor aankomende kerst?

Favoriete kerstrecepten

Het is behoorlijk lastig kiezen uit het extra dikke nummer. Maar als we slechts één kerstrecept mogen kiezen, dan zet de redactie dit jaar het volgende op tafel:

banoffee op bordje

Banoffee tarte tatin

Lotus: “Taart eet ik het liefst elke dag en banoffee pie is daar zeker geen uitzondering op. Deze banoffee tarte tatin met zoete karamel, zachte bananenvulling en luchtige koffieroom is dan ook echt mijn favoriet uit het kerstnummer. Kopje koffie of thee erbij en je bent meteen gelukkig!”

bakje met harissa kaasfondue

Kaasfondue met harissa

Bas: “Niets is knusser dan met z’n allen met kerst rond een pannetje vol kaas te genieten van heerlijk eten. Nu ben ik sowieso ongelooflijk fan van kaasfondue, maar dit jaar heeft chef Willem kaasfondue naar een hoger niveau getild. Zo is deze spicy kaasfondue met harissa mijn nieuwe favoriet. De extra pit die er in zit geeft zoveel diepte qua smaak, waardoor ik het liefst het hele pannetje leeglepel…”

boerenkoolwellington op bord

Boerenkoolwellington

Yvonne: “Bij het maken van het kerstnummer viel mijn oog telkens op dezelfde gerecht: de boerenkoolwellington van Werner Drent. Het gerecht ziet er zo chique uit met de goudbruine korst met ruitjes en de smeuïge binnenkant van boerenkool. Dit is echt zo’n gerecht waarmee je hoge ogen gaat gooien deze kerst. Ik zou er zelf nog wat lekkere aardappelpuree of salade bij serveren.”

zalmtournedos op bordje

Gegrilde zalmtournedos

Julie: “Jaarlijks maak ik elke kerst wel een voor-, hoofd- en nagerecht tijdens de verschillende diners. Soms zijn het er zoveel dat ik even niet weet wat voor nieuws ik de keer erop ga maken. Gelukkig vind je in Het grote kerstnummer meer dan genoeg inspiratie, waaronder een heel mix-en-match kerstmenu! Zeg nu zelf, deze zalm is toch een plaatje? Makkelijk, onwijs lekker én origineel.”

Kerst Tip

Een ontspannen kerst.
Een ontspannen kerst.

Bij MediaMarkt kun je terecht voor de beste Kleine keukenapparatuur kerstdeals. Leuk voor onder de kerstboom.

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!