Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Big Green Egg testpanel

Ervaringen van het testpanel: pizza bakken op de Big Green Egg

In samenwerking met Big Green Egg

Advertentie

Dat onze chef Willem met de Big Green Egg en de bijbehorende accessoires uit de voeten kan, wisten wij allang. Maar zijn deze accessoires voor iedereen zo gemakkelijk in gebruik? Ons testpanel zocht het uit! Benieuwd naar de bevindingen van onze panelleden? Lees dan snel verder!

Voor nog meer gebruiksgemak heeft Big Green Egg tal van handige accessoires om jouw (buiten)kookkunsten naar een hoger niveau te tillen. Zo is een gietijzeren Cast Iron Skillet ideaal voor tijdrovende gerechten als stoofpotten, suddervlees en gebraad en gebruik je de Green Dutch Oven voor een allround ervaring op je EGG. Als er een Big Green Egg in je tuin staat te pronken, weet je vast dat deze onwijs gebruiksvriendelijk is. Maar geldt dat ook voor de accessoires? Om daarachter te komen, deden we een tijdje terug een oproep voor een lezerspanel in samenwerking met Big Green Egg. Een van de gelukkigen was Patricia. Zij kreeg het door haar gekozen accessoire cadeau, ging er mee aan de slag en liet ons weten wat ze ervan vond. Benieuwd naar haar ervaringen? Je leest ze hier.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Baking Stone

Patricia heeft een paar weken geleden de Baking Stone toegestuurd gekregen. Met deze handige accessoire bak je eenvoudig pizza, speltbrood, focaccia of een heerlijke appeltaart op je Big Green Egg. Hiervoor hoef je, na het plaatsen van de convEGGtor, alleen de steen op het rooster te leggen en het bakken kan beginnen. Patricia heeft er echter voor gekozen om de Baking Stone niet op het rooster te leggen. Dat kan natuurlijk ook, maar voor een optimale ervaring raadt Big Green Egg aan om de keramieken Baking Stone op het rooster te leggen. Op die manier ontstaat een perfecte luchtstroom en verwarmt je Baking Stone nog beter.

Patricia heeft voor de Baking Stone gekozen om haar kinderen tegemoet te komen: “Thuis hadden wij wat onenigheid. Mijn kinderen wilden heel erg graag een pizza-oven in de tuin maar ik vind dat onzin omdat we met de Big Green Egg al een buitenkeuken hebben. Toen ik de oproep voor het lezerspanel voorbij zag komen, besloot ik gelijk mee te doen. Met de Baking Stone hoopte ik ze te kunnen overtuigen dat je net zo goed pizza’s kan bakken op de EGG.”

Eerste indruk

Patricia: “Mijn eerste indruk van de Baking Stone is dat de accessoire erg zwaar is. Dat is natuurlijk logisch, want het is een keramieken steen om op te bakken, maar toch verraste het mij. Dat komt door het robuuste materiaal. Dat past natuurlijk ook goed bij Big Green Egg, daar past geen lullig plaatje op. Deze accessoire klopt helemaal met het design van de EGG.”

testpanel Big Green Egg

Pizza bakken op de Big Green Egg

Patricia: “Ik kreeg de Baking Stone binnen op een van de laatste echte zomerdagen en ben er gelijk mee aan de slag gegaan. Wel heb ik eerst opgezocht hoe je eigenlijk zelf pizza maakt. Dat had ik nog nooit gedaan. Het resultaat was heerlijk. Ik had niet verwacht dat ik zo’n goede pizza zou kunnen maken. Ik bedoel als je zelf pizza maakt en deze in de oven afbakt dan is het lekker. Maar het is toch vooral leuk omdat je het zelf hebt gemaakt. Maar de pizza’s die ik heb gebakken op de EGG waren echt heel erg goed. Zo verrassend, je proeft net als bij barbecueën dat het toch wat smaak overneemt van het vuur en dat is wel zo lekker.”

Pizzabakker

Patricia: “De Baking Stone is makkelijk in gebruik. Ik ben geen held in de keuken en kook het liefste eenvoudig maar dit is voor iedereen haalbaar. Het enige wat je hoeft te doen is de Baking Stone op het rooster leggen. Daar is niks moeilijks aan, iedereen kan dat. Dat past goed bij mijn kookkunsten. Wat ik wel lastiger vond dan verwacht is om de pizza goed rond te krijgen. Ik dacht: met een goede deegroller moet dat wel lukken. Maar zoals je op de foto’s ziet is dat niet zo makkelijk. Op de video’s die ik van tevoren heb bekeken zag ik Italiaanse chefs het deeg eenvoudig op een duim de lucht in gooien. Dat zag ik mijzelf ook al helemaal doen, maar daarvoor moet ik echt nog even oefenen. Wel heb ik mijn familie kunnen overtuigen dat een pizza-oven niet nodig is. Met de Big Green Egg en de Baking Stone maak je minstens net zo lekkere pizza’s.”

pizza bakken big green egg

Lees ook: Dit zijn de lekkerste recepten van de Big Green Egg

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!