Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Cover voor "The Stew": het vega stoofpotje van Alison Roman dat viral gaat op Instagram

"The Stew": het vega stoofpotje van Alison Roman dat viral gaat op Instagram

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Afgelopen herfst maakte Alison Roman nietsvermoedend weer een - letterlijk - gouden recept. Het recept dat de foodie maakte ging viral en zo lijken al haar creaties in 'liquid gold' te veranderen zodra ze met het bord de keuken uitstapt. Vorig jaar ging ze al viral met #thecookies die ze maakte voor bon appétit, en wij snappen waarom.

#The Stew

Het recept werd geplaatst op @nytimes en haalde meer dan 38,000 likes. Niet mis voor een simpel gerechtje! Al gauw volgden duizenden mensen Alison om het stoofpotje na te maken. Een van haar fans bedacht de naam #theStew. Meer dan vier duizend keer werd #theStew gebruikt als tag op Instagram en zo ging het balletje rollen. Ook jij wil je er aan wagen na het zien van deze smakelijke verzameling. En dat kan. Kijk hier voor de Spiced Chickpea Stew With Coconut and Turmeric van Alison Roman. Liever een video door de culi auteur en haar signature red lips? Bekijk dan de video van Today.

https://www.instagram.com/p/Bsa8WRIHjdm/

Makkelijk en gezond

Waarom het recept viral is gegaan weet Alison ook zelf niet, maar wij kunnen wel raden waarom. De kleur van kurkuma is een echte eye-catcher, het gerecht is te maken met houdbare ingrediënten uit blik zoals kikkererwten en kokosmelk. En bovendien is hij goed voor je portemonnee en je gezondheid. Het stoofpotje met knapperige kikkererwten, kruidige kurkuma en romige kokosmelk maak je al voor een paar euro! En zoals Alison reageerde op de rage: “Er gebeurt zoveel gezonds in dit stoofpotje dat je me eigenlijk wel een dokter kan noemen, maar alles wat je echt moet weten is dat er knapperige én zachte kikkererwten in zitten”.

https://www.instagram.com/p/BsdwtXXBGMy/

Beeld: New York Times Cooking

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!