Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
desembrood

Vers van de pers: festival voor microbakkerijen en nog veel meer!

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Wil je ook iedere week de laatste foodtrends en de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Bon À Petit: hét festival voor microbakkerijen

Dat bakken een van onze grootste hobby’s was tijdens de pandemie laat de opkomst van kleine bakkers in ons land wel zien. De afgelopen vier jaar groeide het aantal zogenaamde microbakkerijen namelijk met 25%. De microbakkerij is onderdeel van een grotere trend die het bakkersvak verandert: kleinschalige bakkers focussen weer meer op het ambacht en gebruiken pure, lokale ingrediënten en vervullen vaker ook een sociale rol in de buurt. The Bakery Institute dat al jaren een omscholingstraject tot aanbiedt organiseert daarom op 5 september Bon À Petit, een kennisfestival waar ze microbakkers met elkaar in contact brengen en kennis delen. Wil je daarbij zijn? Boek dan nu tickets via bakeryinstitute.nl/bon-a-petit

desembrood
pistache

‘Pleurt op met je Dubai-reep’

Als je op TikTok zit dan is de Dubai-reep je vast niet ontgaan. Deze chocoladereep gevuld met pistache praliné en kadayif was afgelopen weken o-ve-ral te zien op de socials. Dat is ook ondernemer Olaf Ouwerkerk van de webshop Rotterdammertjes, vol Rotterdamse souvenirs, niet ontgaan, en hij gaf de reep een Rotterdams tintje. Hij ontwikkelde een chocoladereep van witte chocolade met pistache en gaf hem de naam ‘Pleurt op met je Dubai-reep’. Ben je nieuwsgierig? De reep is te bestellen via rotterdammertjes.com.

Nederlandse wijngaardeniers in de prijzen

Ondanks dat 2023 een uitdagend wijnjaar was met veel regenval, kende het ook een warme en droge nazomer. Daardoor is er zowel in België als in Nederland een recordhoeveelheid druiven geoogst. Dat bevestigde de uitslag van de Wijnkeuring voor de Lage Landen 2024, die gisteren plaatsvond. Op Landgoed Mariënwaerdt in Beesd werden maar liefst 230 medailles uitgereikt, waarvan 36 goud, 87 zilver en 107 brons. Bovendien kregen 17 wijngaardeniers een ereprijs voor hun prestaties. Voor meer info over de wijnkeuring, ga naar nederlandsewijninfo.nl.

Wijnfestival Lage Landen
Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!