Advertentie
Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.
Wil je ook iedere week de laatste foodtrends en de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Is het nu friet of patat?
In het kader van Belgische frietendag, op 1 augustus, besluit Too Good To Go deze eeuwige discussie te beantwoorden. Het antwoord? Friet natuurlijk! Van oorsprong ligt de verwarring in de Franse en Vlaamse taal: patates frites. Waar ‘patat’ verwijst naar de aardappel zelf, worden de goudgele reepjes, gebakken in olie zonder twijfel ‘friet’ genoemd. En omdat de kunst van het frietbakken diepe wortels heeft in de Belgische cultuur, kunnen we niet anders dan hierin mee gaan. TGTG wil op 1 augustus daarnaast ook aandacht vragen voor voedselverspilling en hoe we dat kunnen tegengaan. Daarom delen ze op deze feestelijke dag een aantal tips om je frietjes lekker te houden. Tip 1: strooi net voor serveren zout op je friet, zo blijft ‘ie langer knapperig. Tip 2: houd de saus apart, dat voorkomt dat de frietjes zacht worden. Tip 3: houd de plastic zak open wanneer je een frietje meeneemt voor thuis. Meer tips tegen voedselverspilling? Kijk op toogoodtogo.com en volg ze op Instagram.
De nieuwste notenolie: macadamia-olie!
Misschien ken je het merk Soilmates wel, dat bekend werd van hun avocado-olie, gemaakt van lelijke avocado’s die anders weggegooid zouden worden. Nu komen ze met een nieuw product: macadamia-olie en zetten daarmee de volgende stap in het tegengaan van voedselverspilling. Met de krachtige gezondheidsvoordelen van de 100% pure en natuurlijke macadamia-olie, en de huidige overschotten van deze noot, was het voor Soilmates niet meer dan logisch om deze olie te ontwikkelen.
Hendrick’s Gin keert terug naar theaterfestival de Parade
Theaterfestival de Parade is weer in volle gang. Op het festival beleeft Hendrick’s Gin een wereldpremière met diens nieuwe en nu al befaamde Curieuze Komkommer Cabaret. Tijdens deze verfrissende show word je meegenomen ind e wonderlijke wereld van de komkommer. Enkel zij die de juiste route ontdekken ontmoeten de ster van de show: Hendrick’s limited edition gin Grand Cabaret! Deze fruitige gin is dit jaar voor het eerst te proeven op de Parade. Kom jij ook kijken én proeven? Ga voor meer info en tickets naar deparade.nl.
Onze tips
WIN: 3x het kookboek ZOETE ZOOI. van Eefje Friedhoff
Nu verkrijgbaar: Foodies Lekker stoven
Vers van de pers: nieuwe smaken van Côte d’Or, Golden Cups en meer!
Tefal x Jamie Oliver: de beste producten voor in jouw keuken
WIN: elke week een AIR braadpan van Tefal voor #stovember
NIEUW: Foodies Travel + win een culinaire reis!
Vers van de pers: Foodies’ kerstcover, Jamie Oliver-week en meer!
Jamie Oliver-week bij Foodies Magazine!
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?