Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Spaghetti met harissa-garnalen

Spaghetti met harissa-garnalen

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Harissa is een van oorsprong Tunesische saus, die wordt gemaakt van rode pepers, knoflook, zout, olie en verschillende kruiden. Combineer het in deze gruwelijk lekkere pasta met garnalen.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediƫnten

Harissa is een van oorsprong Tunesische saus, die wordt gemaakt van rode pepers, knoflook, zout, olie en verschillende kruiden. Combineer het in deze gruwelijk lekkere pasta met garnalen.
Wist je dat?
Lange, dunne pastasoorten zoalsĀ spaghetti en linguine gebruik je bij een dunne saus, zoals in dit recept.

Bereiding

  1. Kook de bimi in een pan met ruim kokend water en wat zout in ca. 1 minuut en 30 seconden beetgaar. Haal met een schuimspaan uit het water en zet apart. Kook de pasta in dezelfde pan volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verhit intussen de olie in een hapjespan en bak het knoflookteentje er op laag vuur ca. 2 minuten in tot de aroma’s vrijkomen. Verwijder de knoflook en voeg de tomaten toe aan de pan. Bak ca. 5 minuten op middelhoog vuur of tot ze zacht en sappig zijn. Roer de garnalen erdoorheen en bak ca. 2 minuten verder tot ze roze kleuren. Meng de harissa en de citroenrasp erdoorheen zodat alle garnalen mooi bedekt zijn.

  3. Giet de spaghetti af, maar vang wat van het kookwater op. Voeg de bimi, de spaghetti en een scheut kookwater toe aan de pan met garnalen, meng alles goed door elkaar en serveer.

Per portie: 511 kcal | 72 g koolhydraten | 22 g eiwit | 13 g vet

Ā© Olive Magazine / Immediate MediaĀ  Receptuur & foodstyling: Esther Clark Foto’s: Faith Mason Styling: Sarah Birks

Serveersuggestie
Wie er wat meer groenten bij wil serveren, kan ervoor kiezen om wat spinazie of snijbiet in de saus te laten slinken. Of maak er een groene salade naast.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (6 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!