Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Oesters eten in Nederland

8x oesters eten in Nederland

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Wist je dat oesters oorspronkelijk uit China komen? Ze werden honderd jaar voor Christus geïntroduceerd in Europa als voedsel voor de armen. Oh, how things have changed. Ben jij een oesterliefhebber en nuttig je ze het liefst op een mooi terras of aan het water? Lees dan vooral verder, want wij ontdekten de mooiste plekjes voor een ziltig hapje mét bijpassend drankje!

Oesters eten in Nederland

Oesters, you love them or you hate them. Wij behoren tot die eerste groep en eten graag oesters. Zodra oesters ergens geserveerd worden is het gelijk feest. Ideaal voor bij de borrel met wat bubbels of als lekker voorgerecht. Waar kun je het beste oesters eten in Nederland? Wij delen een lijstje met de beste hotspots voor je!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & beste hotspots in je mail ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Oesterij in Yerseke

In het zuidelijke en bijna altijd zonnige Zeeland geniet je van verse oesters, rechtstreeks uit de kwekerijen waar je uitzicht op hebt. Bij de Oesterij in Yerseke aan de Havendijk slurp je je oesters naar binnen terwijl je uitkijkt op hun eigen oyster farm. Het is een echt familiebedrijf dat sinds 1906 is gespecialiseerd in het kweken van verschillende schelpdieren. Vandaag de dag zorgt alweer de vierde generatie voor de meest verse gerechten op jouw bord; elke dag varen de schepen uit om de oogst binnen te halen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Oesterij (@oesterij)

George Marina in Amsterdam

Bij George Marina aan de Spaklerweg in Amsterdam kun je plaatsnemen op het grote terras of je bootje aanmeren na een dag varen door de Amsterdamse grachten. Hier pak je nog een zomerse zonsondergang mee, inclusief gouden uurtje. Je waant je even aan de Franse Côte d’Azur, want ze houden hier van het leven, de joie de vivre. Daar passen oesters en een goed glas wijn bij, en dat is precies wat je hier vindt!

Oesters eten:

De Zilte Zeemeermin in Arnhem

Hier kun je terecht voor verse vis en alles wat daarmee te maken heeft, waaronder de lekkerste oesters! Het team van De Zilte Zeemeermin serveert deze met kennis, ze leveren kwaliteit en voegen daar af en toe een vrolijke noot aan toe. Met veel humor en charme staan ze dagelijks in de viswinkel in de Arnhemse Steenstraat.

Buitenplaats Slangevegt in Breukelen

Aan de rivier de Vecht ligt het prachtige Buitenplaats Slangevegt. Het restaurant bevindt zich in een rijksmonument aan de Straatweg in Breukelen. Wat vroeger fungeerde als museum is nu een hoogstaand restaurant waar je heerlijk in stijl kunt lunchen, borrelen en dineren. En hier kun je natuurlijk oesters eten! Geniet van oesters met een bubbel, rosé of witte wijn of ga voor een twee-, drie- of viergangenlunch met bijpassende wijnen. Liever zelf kiezen? Dat kan natuurlijk ook, à la carte.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Slangevegt (@slangevegt)

Fishbar MONK in Haarlem

Als oesterliefhebber mag je Fishbar Monk eigenlijk niet missen. Hier staat aan de hoek van de prachtige marmeren bar de oesterman, die altijd minimaal vier soorten oesters klaar heeft liggen voor je. Hij opent de oesters vlak voor je neus aan de bar en vertelt je alles wat je wilt weten over deze pareltjes! Spoiler alert: dagelijks komen de oesters vers binnen vanuit Yerseke in Zeeland.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fishbar MONK (@fishbarmonk)

MANNA in Nijmegen

Ondanks dat Nijmegen niet aan zee ligt bestel je bij MANNA de lekkerste vis en zeevruchten. Hier kun je dus prima heerlijke oesters eten! Bij de cocktailbar bestel je geweldige cocktails voor na een uitgebreid diner, en als je echt even in de watten gelegd wil worden boek je er een luxe suite bij om te overnachten. Ideaal voor een weekendje Nijmegen, zo hou je tijd over om deze fijne stad te ontdekken. Op zoek naar meer hotspots in Nijmegen? Bekijk dan dit lijstje eens.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MANNA (@mannanijmegen)

Brasserie Paardenburg in Amstelveen

In Amstelveen vind je Brasserie Paardenburg, aan de Amstel. Op de menukaart staan verschillende Franse klassiekers, waaronder kersverse oesters. Lekkere wijn erbij? Dat is bij Brasserie Paardenburg geen enkel probleem. Met ruim vijfhonderd verschillende wijnen is het een paradijs voor de echte wijnliefhebber. Neem plaats in de prachtige groene achtertuin of op het terras aan het water en geniet van de lekkerste oesters.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Paardenburg (@paardenburg)

Catch by Simonis in Den Haag

Het restaurant Catch by Simonis vind je in de jachthaven van Scheveningen. De naam doet het je al vermoeden waarschijnlijk, dit is een visrestaurant. Hier staat de liefde voor vis en het bereiden van topgerechten hoog in het vaandel. Hier bestel je zowel traditionele dagverse visgerechten als visgerechten met een Aziatische twist. Natuurlijk mogen de oesters niet ontbreken op de kaart, bestel met een goed glas champagne en geniet van dit prachtige restaurant!

Lees ook:

Bas met oesters

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!