
Verse oesters; heerlijk! Bij haast elk restaurant staan ze op de kaart en de meeste vishandels verkopen ze ook. Wist je dat je ze zelf kan rapen in Nederland? Wij vertellen je hoe je oesters het beste kan openen én delen de lekkerste recepten met je!
Lees verder na de advertentie
Oesters openen: zo doe je dat
Haast niets is lekkerder dan dit eetbare weekdier wat ons betreft. Vaak worden ze ready to eat geserveerd bij restaurants, je hoeft ‘m alleen maar naar binnen te slurpen. Wist je dat je ook zelf oesters kan rapen in Zeeland? Zeker een tip om eens te doen, het geeft je een onvergetelijke dag. En hoe tof is het om je eigen geraapte oesters te eten? Verser krijg je ze niet. Maar dan begint het, hoe open je oesters? Wij hebben het antwoord en vertellen je alles over oesters openen!
Wekelijks handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen?
Hoe kun je het beste oesters openen?
Daar waar je in een restaurant alleen maar hoeft te eten en genieten moet je ze nu opeens zelf open maken. En dat is nogal een klusje. Wij maakten speciaal voor jullie deze video, waarin we stap voor stap uitleggen hoe je oesters opent.
Met deze video leer je in vier duidelijke stappen hoe oesters openen in zijn werk gaat. Het enige wat je nodig hebt zijn een theedoek, een oestermes of een ander klein mes met een zwaar lemmet, en natuurlijk een heleboel oesters!
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Recepten met oesters
Als je eenmaal door hebt hoe je oesters opent is het easy peasy natuurlijk. Om je wat inspiratie te geven verzamelden we de lekkerste recepten met oesters. Zet de bubbels maar alvast koud!

Oesters met sjalottenvinaigrette
Verse oesters hebben eigenlijk niets nodig. Maar wanneer je oesters toch een klassieke touch wilt geven, gebruik dan deze sjalottenvinaigrette. Mooi geserveerd in een oesterschelp.

Oesters Kilpatrick uit de Titanic
Ben je ook zo’n fan van de film Titanic? Dan ken je dit recept waarschijnlijk vast. Of je de film nu wel of niet kent, deze oesters zijn om je vingers bij af te likken.

Oesters met sherrygranita
Ook de smaak van sherry past goed bij oesters, zeker als je dit ook nog eens in de vorm van granita serveert.
Lees ook:
Onze tips

Airfryer voorverwarmen: moet dat en hoe doe je het?

Zo maak je zelf oranjebitter, proost!

Paaseitjes over? Dit maak je ermee!

Saus te dun geworden? Dit is de manier om je saus in te dikken

Asperges in de airfryer: do or don’t?

Van buffel tot bol: zo maak je mozzarella

Is Grana Padano Parmezaanse kaas? Zo zit het!

Dit is waarom je nú daslook wil gebruiken in de keuken

Waarom je nooit je kruiden bij de supermarkt moet kopen

Wat is het verschil tussen mozzarella en burrata?

Dit zijn de lekkerste seizoensgroenten in april

Paasbrood bakken: zo doe je dat

Gevulde eieren maken? Zo maak je de lekkerste!

Tofu marineren: 6 combinaties die je tofu écht lekker maken

Zelf karamel maken: zo doe je dat

6x Spaanse drankjes die je wil proberen!
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.