Lees verder onder de advertentie
Verse oesters; heerlijk! Bij haast elk restaurant staan ze op de kaart en de meeste vishandels verkopen ze ook. Wist je dat je ze zelf kan rapen in Nederland? Wij vertellen je hoe je oesters het beste kan openen én delen de lekkerste recepten met je!
Lees verder onder de advertentie
Oesters openen: zo doe je dat
Haast niets is lekkerder dan dit eetbare weekdier wat ons betreft. Vaak worden ze ready to eat geserveerd bij restaurants, je hoeft ‘m alleen maar naar binnen te slurpen. Wist je dat je ook zelf oesters kan rapen in Zeeland? Zeker een tip om eens te doen, het geeft je een onvergetelijke dag. En hoe tof is het om je eigen geraapte oesters te eten? Verser krijg je ze niet. Maar dan begint het, hoe open je oesters? Wij hebben het antwoord en vertellen je alles over oesters openen!
Wil je ook iedere week zulke handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Hoe kun je het beste oesters openen?
Daar waar je in een restaurant alleen maar hoeft te eten en genieten moet je ze nu opeens zelf open maken. En dat is nogal een klusje. Wij maakten speciaal voor jullie deze video, waarin we stap voor stap uitleggen hoe je oesters opent.
Met deze video leer je in vier duidelijke stappen hoe oesters openen in zijn werk gaat. Het enige wat je nodig hebt zijn een theedoek, een oestermes of een ander klein mes met een zwaar lemmet, en natuurlijk een heleboel oesters!
Tip!
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Recepten met oesters
Als je eenmaal door hebt hoe je oesters opent is het easy peasy natuurlijk. Om je wat inspiratie te geven verzamelden we de lekkerste recepten met oesters. Zet de bubbels maar alvast koud!
Oesters met sjalottenvinaigrette
Verse oesters hebben eigenlijk niets nodig. Maar wanneer je oesters toch een klassieke touch wilt geven, gebruik dan deze sjalottenvinaigrette. Mooi geserveerd in een oesterschelp.
Oesters Kilpatrick uit de Titanic
Ben je ook zo’n fan van de film Titanic? Dan ken je dit recept waarschijnlijk vast. Of je de film nu wel of niet kent, deze oesters zijn om je vingers bij af te likken.
Oesters met sherrygranita
Ook de smaak van sherry past goed bij oesters, zeker als je dit ook nog eens in de vorm van granita serveert.
Lees ook:
Onze tips
Met deze recepten maak je restjes jam makkelijk op!
Keukenhack: zo kun je hard ijs makkelijk scheppen
Aangekoekte airfryer schoonmaken: zo doe je dat
Bakpapier in de airfryer: kan dat?
Clubsandwich maken: zo doe je dat!
Lifehack: zo maak je harde boter snel smeerbaar
Ingemaakte rode ui: zo maak je de snelle smaakbom
Chocolade smelten: deze 4 manieren werken het best
Wat te doen met overgebleven oliebollen?
Espresso-martinitulband: hét coverrecept van Foodies’ Grote Kerstnummer
Houdbaarheid champagne: hoe lang kun je champagne bewaren?
Rauwe aardappel eten? Dit is waarom je deze ingrediënten moet koken
Zo maak je de perfecte havermoutpap
Dit is waarom je ontdooid voedsel nooit opnieuw moet invriezen
Eten opwarmen: zo doe je dat in de oven en magnetron
Gezonde gembershot maken zonder slowjuicer
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.
Lees verder onder de advertentie