Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Oesters eten in Nederland

Zo kun je het beste oesters openen

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Verse oesters; heerlijk! Bij haast elk restaurant staan ze op de kaart en de meeste vishandels verkopen ze ook. Wist je dat je ze zelf kan rapen in Nederland? Wij vertellen je hoe je oesters het beste kan openen én delen de lekkerste recepten met je!

Oesters openen: zo doe je dat

Haast niets is lekkerder dan dit eetbare weekdier wat ons betreft. Vaak worden ze ready to eat geserveerd bij restaurants, je hoeft ‘m alleen maar naar binnen te slurpen. Wist je dat je ook zelf oesters kan rapen in Zeeland? Zeker een tip om eens te doen, het geeft je een onvergetelijke dag. En hoe tof is het om je eigen geraapte oesters te eten? Verser krijg je ze niet. Maar dan begint het, hoe open je oesters? Wij hebben het antwoord en vertellen je alles over oesters openen!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Hoe kun je het beste oesters openen?

Daar waar je in een restaurant alleen maar hoeft te eten en genieten moet je ze nu opeens zelf open maken. En dat is nogal een klusje. Wij maakten speciaal voor jullie deze video, waarin we stap voor stap uitleggen hoe je oesters opent.

Met deze video leer je in vier duidelijke stappen hoe oesters openen in zijn werk gaat. Het enige wat je nodig hebt zijn een theedoek, een oestermes of een ander klein mes met een zwaar lemmet, en natuurlijk een heleboel oesters!

Recepten met oesters

Als je eenmaal door hebt hoe je oesters opent is het easy peasy natuurlijk. Om je wat inspiratie te geven verzamelden we de lekkerste recepten met oesters. Zet de bubbels maar alvast koud!

1. Oesters met sjalottenvinaigrette

Verse oesters hebben eigenlijk niets nodig. Maar wanneer je oesters toch een klassieke touch wilt geven, gebruik dan deze sjalottenvinaigrette. Mooi geserveerd in een oesterschelp.

> naar het recept: oesters met sjalottenvinaigrette

hoe open je oesters

2. Oesters Kilpatrick uit de Titanic

Ben je ook zo’n fan van de film Titanic? Dan ken je dit recept waarschijnlijk vast. Of je de film nu wel of niet kent, deze oesters zijn om je vingers bij af te likken.

> naar het recept: oesters Kilpatrick uit de Titanic

oesters_titanic

3. Oesters met sherrygranita

Ook de smaak van sherry past goed bij oesters, zeker als je dit ook nog eens in de vorm van granita serveert.

> naar het recept: oesters met sherrygranita

oesters

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!