Lees verder onder de advertentie
Wil jij vandaag vieren dat het oesterseizoen is geopend? Serveer dan oesters met allure bij de borrel. Wij delen drie heerlijke recepten ter inspiratie. Vind je het openen van de oesters een lastig klusje? Geen paniek, in deze video leggen wij je uit hoe je oesters kan openen. Dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan, maar verser wordt ’t niet. En geloof ons maar: het komt de smaak alleen maar ten goede! Want wist je dat niet alle oesters hetzelfde smaken? De smaak van de oester is onder andere afhankelijk van de bodem en het zoutgehalte en temperatuur van het water. Wel zijn alle oesters lekker ziltig van smaak. Probeer deze recepten maar!
Lees verder onder de advertentie
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Oesters met sjalottenvinaigrette
Verse oesters hebben eigenlijk niets nodig. Maar wanneer je oesters toch een klassieke touch wilt geven, gebruik dan deze sjalottenvinaigrette. Het mooiste serveer je de oesters in hun schelp. Maak het af met losse citroenpartjes zodat iedereen een kneepje citroen naar smaak kan toevoegen. Lekker fris!
> naar het recept: oesters met sjalottenvinaigrette
Bij de borrel: oesters Kilpatrick uit de Titanic
Deze oesters met allure kunnen ook omschreven worden als een soort surf & turf. Dit hapje biedt namelijk een heerlijke combinatie van het beste van de zee en het land. Oesters met pancetta, do we need to say more? Een hapje voor bij de borrel vol finesse.
> naar het recept: oesters Kilpatrick uit de Titanic
Bij de borrel: oesters met sherrygranita
Dit hapje is een ware smaaksensatie. De frisse smaak van de komkommer en de koele granita gaan perfect samen met het zilte zaligheid van de oesters. En de sherrygranita is gemakkelijker gemaakt dan wellicht gedacht. Onze tip: blijf de granita regelmatig goed omroeren totdat er een schilferig ijs ontstaat. Serveer direct en smullen maar!
> naar het recept: oesters met sherrygranita
Lees ook:
Tip!
Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Onze tips
It’s a wrap: 15x recepten met wraps
Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
12x maaltijdsoep recepten die je vanavond nog wilt maken
Van sushi tot saté: dit zijn de lekkerste Aziatische streetfood recepten
Smoothie maken: 7x de lekkerste recepten
12x risotto recepten om van te genieten
Flammkuchen: 7x heerlijke recepten
Wentelteefjes maken: 7x de lekkerste recepten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.
Lees verder onder de advertentie