
Wil jij vandaag vieren dat het oesterseizoen is geopend? Serveer dan oesters met allure bij de borrel. Wij delen drie heerlijke recepten ter inspiratie. Vind je het openen van de oesters een lastig klusje? Geen paniek, in deze video leggen wij je uit hoe je oesters kan openen. Dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan, maar verser wordt ’t niet. En geloof ons maar: het komt de smaak alleen maar ten goede! Want wist je dat niet alle oesters hetzelfde smaken? De smaak van de oester is onder andere afhankelijk van de bodem en het zoutgehalte en temperatuur van het water. Wel zijn alle oesters lekker ziltig van smaak. Probeer deze recepten maar!
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Oesters met sjalottenvinaigrette
Verse oesters hebben eigenlijk niets nodig. Maar wanneer je oesters toch een klassieke touch wilt geven, gebruik dan deze sjalottenvinaigrette. Het mooiste serveer je de oesters in hun schelp. Maak het af met losse citroenpartjes zodat iedereen een kneepje citroen naar smaak kan toevoegen. Lekker fris!
> naar het recept: oesters met sjalottenvinaigrette
Bij de borrel: oesters Kilpatrick uit de Titanic
Deze oesters met allure kunnen ook omschreven worden als een soort surf & turf. Dit hapje biedt namelijk een heerlijke combinatie van het beste van de zee en het land. Oesters met pancetta, do we need to say more? Een hapje voor bij de borrel vol finesse.
> naar het recept: oesters Kilpatrick uit de Titanic
Bij de borrel: oesters met sherrygranita
Dit hapje is een ware smaaksensatie. De frisse smaak van de komkommer en de koele granita gaan perfect samen met het zilte zaligheid van de oesters. En de sherrygranita is gemakkelijker gemaakt dan wellicht gedacht. Onze tip: blijf de granita regelmatig goed omroeren totdat er een schilferig ijs ontstaat. Serveer direct en smullen maar!
> naar het recept: oesters met sherrygranita
Lees ook:
Lees verder na de advertentie
Onze tips

De ultieme chocolade-combinaties die je niet zag aankomen

Deze lekkere recepten maak je met de allerbeste tomaten van Mutti

Deze hoofdgerechten voor Pasen stelen de show

Zalm uit de oven: héél veel heerlijke recepten

Dit is hét ultieme paasmenu

Voorgerechten voor Pasen: 10x de lekkerste recepten

Pasta gorgonzola: 3x recepten met gnocchi

Dit zijn de lekkerste paastoetjes ooit
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.