Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
oesters

Oesters met allure: 3x recepten voor bij de borrel

Advertentie

Oesters, you love them or hate them. Een ding is in ieder geval zeker: oesters hebben wel allure. Serveer ze op een borrel en het is gelijk feest. Daarom delen wij drie verschillende bereidingswijzen om te vieren dat het seizoen van de Zeeuwse oesters vandaag is begonnen!

Wil jij vandaag vieren dat het oesterseizoen is geopend? Serveer dan oesters met allure bij de borrel. Wij delen drie heerlijke recepten ter inspiratie. Vind je het openen van de oesters een lastig klusje? Geen paniek, in deze video leggen wij je uit hoe je oesters kan openen. Dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan, maar verser wordt ’t niet. En geloof ons maar: het komt de smaak alleen maar ten goede! Want wist je dat niet alle oesters hetzelfde smaken? De smaak van de oester is onder andere afhankelijk van de bodem en het zoutgehalte en temperatuur van het water. Wel zijn alle oesters lekker ziltig van smaak. Probeer deze recepten maar!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Oesters met sjalottenvinaigrette

Verse oesters hebben eigenlijk niets nodig. Maar wanneer je oesters toch een klassieke touch wilt geven, gebruik dan deze sjalottenvinaigrette. Het mooiste serveer je de oesters in hun schelp. Maak het af met losse citroenpartjes zodat iedereen een kneepje citroen naar smaak kan toevoegen. Lekker fris!

> naar het recept: oesters met sjalottenvinaigrette

hoe open je oesters allure

Bij de borrel: oesters Kilpatrick uit de Titanic

Deze oesters met allure kunnen ook omschreven worden als een soort surf & turf. Dit hapje biedt namelijk een heerlijke combinatie van het beste van de zee en het land. Oesters met pancetta, do we need to say more? Een hapje voor bij de borrel vol finesse.

> naar het recept: oesters Kilpatrick uit de Titanic

oesters allure

Bij de borrel: oesters met sherrygranita

Dit hapje is een ware smaaksensatie. De frisse smaak van de komkommer en de koele granita gaan perfect samen met het zilte zaligheid van de oesters. En de sherrygranita is gemakkelijker gemaakt dan wellicht gedacht. Onze tip: blijf de granita regelmatig goed omroeren totdat er een schilferig ijs ontstaat. Serveer direct en smullen maar!

> naar het recept: oesters met sherrygranita

oesters

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!