Bij de borrel: serveer oesters met allure voor een magische avond. Het open maken van de oesters is alleen wel nog een heel kunstje. Daar waar je in een restaurant alleen maar hoeft te eten en genieten moet je ze voor deze gerechten nu opeens zelf open maken. Heb je dit nog nooit eerder gedaan? Geen paniek! Sanne legt je uit hoe je ze het beste kan openen. Misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar verser wordt ‘t niet. Dat komt de smaak alleen maar ten goede! Want wist je dat niet alle oesters hetzelfde smaken? De smaak van de oester is onder andere afhankelijk van de bodem en het zoutgehalte en temperatuur van het water. Wel zijn alle oesters lekker ziltig van smaak.

Oesters met sjalottenvinaigrette

Verse oesters hebben eigenlijk niets nodig. Maar wanneer je oesters toch een klassieke touch wilt geven, gebruik dan deze sjalottenvinaigrette. Het mooiste serveer je de oesters in hun schelp. Maak het af met losse citroenpartjes zodat iedereen een kneepje citroen naar smaak kan toevoegen. Lekker fris!

hoe open je oesters allure

Bij de borrel: oesters Kilpatrick uit de Titanic

Deze oesters met allure kunnen ook omschreven worden als een soort surf & turf. Dit hapje bied namelijk een heerlijke combinatie van het beste van de zee en het land. Oesters met pancetta, do we need to say more? Een hapje voor bij de borrel vol finesse.

oesters allure

Bij de borrel: oesters met sherrygranita

Dit hapje is een ware smaaksensatie. De frisse smaak van de komkommer en de koele granita gaan perfect samen met het zilte zaligheid van de oesters. En de sherrygranita is gemakkelijker gemaakt dan wellicht gedacht. Onze tip: blijf de granita regelmatig goed omroeren totdat er een schilferig ijs ontstaat. Serveer direct en smullen maar!

oesters

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.