
Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.
Lees verder na de advertentie
Nieuwe smaken Yespers granola
Misschien ken je het duurzame ontbijtmerk Yespers wel, gemaakt van Nederlands haver en gered fruit. Nu introduceren ze vier nieuwe smaken: Appel & Rozijn, Cashew & Wortel, Hazelnoot & Banaan en Kokos & Kers.
Met de vier nieuwe smaken zet Yespers de voedselketen op zijn kop. Letterlijk. De achterkant van de verpakking is in een omgekeerd jasje gestoken. Bij het omdraaien van de granola vertelt een impactmeter hoeveel impact jouw ontbijt heeft: van het aantal duurzame ingrediënten in de granola, tot besparingen op transport en de hoeveelheid gered fruit.
Hiermee legt het merk nadruk op het tegengaan van voedselverspilling, het creëren van werkgelegenheid in Nederland voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en het realiseren van eerlijke inkomens in de gehele voedselketen.
Wil je proeven? De granola’s zijn verkrijgbaar bij Picnic, Boon’s, Sligro of via Yespers.com.


De Hippe Vegetariër bestaat 10 jaar
Oprichtster Isabel Boerman maakte onlangs bekend het 10-jarig bestaan te vieren met grote groeiplannen. Het platform zal uitgebreid en geprofessionaliseerd worden, op weg naar 1.000.000 bezoekers per maand.
Het foodblog dehippevegetarier.nl werd in 2013 gelanceerd door Isabel Boerdam, met als doel haar vegetarische leefstijl te promoten onder een breder publiek als gezond, duurzaam en ‘hip’. Sindsdien zijn Boerdam én de vega(n) trend – mede dankzij haar populaire ‘Week Zonder Vlees-campagne’ – niet meer weg te denken uit het Nederlandse voedingslandschap en is De Hippe Vegetariër in 10 jaar tijd uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland.
Isabel: ‘De Hippe Vegetariër is sinds 2013 dé Key Opinion Leader van Nederland op het gebied van vegetarische leefstijl. Dankzij dit partnership kan ik mijn kennis en inspiratie met véél meer mensen gaan delen.’
Tip!

Ontvang tijdelijk tot 48% korting op een Foodies abonnement
Nederlands Jeneverfestival komt eraan
Op 5, 6 en 7 april 2024 vindt het Nederlands Jeneverfestival plaats in Schiedam. Op vrijdag 5 april wordt het festival geopend met een heuse openingsparty in de Havenskerk. En op 6 en 7 april kun je meer dan 100 verschillende producten en cocktails proeven. Een groot aantal destillateurs zal dan namelijk hun mooiste dranken meenemen. Ook kun je deelnemen aan verschillende masterclasses en workshops.

Onze tips

Deze nieuwe chocoladereep gaat viraal: alle iconische smaken in één

GEWONNEN: 3x ongefilterde olijfolie van Atrevido

Foodies kerstgelukjes: win deze geweldige prijzen in december

De virale Ninja SLUSHi scoor je nu belachelijk goedkoop

Zo geef je de klassieke tarte tatin een verrassende twist

Deze Ninja airfryer is nu spotgoedkoop bij Albert Heijn

Bijzondere chocoladeletters getest: van Fristi tot spicy carbonara

Stovember is begonnen: zo win jij de populaire LOV-pan van Tefal

Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?



