Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Yespers granola

Vers van de pers: nieuwe smaken Yespers granola en meer!

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Nieuwe smaken Yespers granola

Misschien ken je het duurzame ontbijtmerk Yespers wel, gemaakt van Nederlands haver en gered fruit. Nu introduceren ze vier nieuwe smaken: Appel & Rozijn, Cashew & Wortel, Hazelnoot & Banaan en Kokos & Kers.

Met de vier nieuwe smaken zet Yespers de voedselketen op zijn kop. Letterlijk. De achterkant van de verpakking is in een omgekeerd jasje gestoken. Bij het omdraaien van de granola vertelt een impactmeter hoeveel impact jouw ontbijt heeft: van het aantal duurzame ingrediënten in de granola, tot besparingen op transport en de hoeveelheid gered fruit.

Hiermee legt het merk nadruk op het tegengaan van voedselverspilling, het creëren van werkgelegenheid in Nederland voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en het realiseren van eerlijke inkomens in de gehele voedselketen.

Wil je proeven? De granola’s zijn verkrijgbaar bij Picnic, Boon’s, Sligro of via Yespers.com.

Yespers granola
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
De Hippe Vegetarier nieuw platform impressie

De Hippe Vegetariër bestaat 10 jaar

Oprichtster Isabel Boerman maakte onlangs bekend het 10-jarig bestaan te vieren met grote groeiplannen. Het platform zal uitgebreid en geprofessionaliseerd worden, op weg naar 1.000.000 bezoekers per maand.

Het foodblog dehippevegetarier.nl werd in 2013 gelanceerd door Isabel Boerdam, met als doel haar vegetarische leefstijl te promoten onder een breder publiek als gezond, duurzaam en ‘hip’. Sindsdien zijn Boerdam én de vega(n) trend – mede dankzij haar populaire ‘Week Zonder Vlees-campagne’ – niet meer weg te denken uit het Nederlandse voedingslandschap en is De Hippe Vegetariër in 10 jaar tijd uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland.

Isabel: ‘De Hippe Vegetariër is sinds 2013 dé Key Opinion Leader van Nederland op het gebied van vegetarische leefstijl. Dankzij dit partnership kan ik mijn kennis en inspiratie met véél meer mensen gaan delen.’

Nederlands Jeneverfestival komt eraan

Op 5, 6 en 7 april 2024 vindt het Nederlands Jeneverfestival plaats in Schiedam. Op vrijdag 5 april wordt het festival geopend met een heuse openingsparty in de Havenskerk. En op 6 en 7 april kun je meer dan 100 verschillende producten en cocktails proeven. Een groot aantal destillateurs zal dan namelijk hun mooiste dranken meenemen. Ook kun je deelnemen aan verschillende masterclasses en workshops.

Meer info en tickets
cocktail Sins of Sal
Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!