
Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.
Lees verder na de advertentie
Nieuwe smaken Yespers granola
Misschien ken je het duurzame ontbijtmerk Yespers wel, gemaakt van Nederlands haver en gered fruit. Nu introduceren ze vier nieuwe smaken: Appel & Rozijn, Cashew & Wortel, Hazelnoot & Banaan en Kokos & Kers.
Met de vier nieuwe smaken zet Yespers de voedselketen op zijn kop. Letterlijk. De achterkant van de verpakking is in een omgekeerd jasje gestoken. Bij het omdraaien van de granola vertelt een impactmeter hoeveel impact jouw ontbijt heeft: van het aantal duurzame ingrediënten in de granola, tot besparingen op transport en de hoeveelheid gered fruit.
Hiermee legt het merk nadruk op het tegengaan van voedselverspilling, het creëren van werkgelegenheid in Nederland voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en het realiseren van eerlijke inkomens in de gehele voedselketen.
Wil je proeven? De granola’s zijn verkrijgbaar bij Picnic, Boon’s, Sligro of via Yespers.com.


De Hippe Vegetariër bestaat 10 jaar
Oprichtster Isabel Boerman maakte onlangs bekend het 10-jarig bestaan te vieren met grote groeiplannen. Het platform zal uitgebreid en geprofessionaliseerd worden, op weg naar 1.000.000 bezoekers per maand.
Het foodblog dehippevegetarier.nl werd in 2013 gelanceerd door Isabel Boerdam, met als doel haar vegetarische leefstijl te promoten onder een breder publiek als gezond, duurzaam en ‘hip’. Sindsdien zijn Boerdam én de vega(n) trend – mede dankzij haar populaire ‘Week Zonder Vlees-campagne’ – niet meer weg te denken uit het Nederlandse voedingslandschap en is De Hippe Vegetariër in 10 jaar tijd uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland.
Isabel: ‘De Hippe Vegetariër is sinds 2013 dé Key Opinion Leader van Nederland op het gebied van vegetarische leefstijl. Dankzij dit partnership kan ik mijn kennis en inspiratie met véél meer mensen gaan delen.’
Tip

Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding: 1 jaar Foodies met 43% korting! Dat betekent 12 nummers voor maar 55,- (i.p.v. € 95,88).
Nederlands Jeneverfestival komt eraan
Op 5, 6 en 7 april 2024 vindt het Nederlands Jeneverfestival plaats in Schiedam. Op vrijdag 5 april wordt het festival geopend met een heuse openingsparty in de Havenskerk. En op 6 en 7 april kun je meer dan 100 verschillende producten en cocktails proeven. Een groot aantal destillateurs zal dan namelijk hun mooiste dranken meenemen. Ook kun je deelnemen aan verschillende masterclasses en workshops.

Onze tips

Dit is hét drankje voor je eindexamenfeest

Zomerhitte in huis? Zo maak je het jezelf makkelijk

World Verdejo Day: dit wil je meemaken

Top 50 van de zomer: de beste recepten

Dit is hét ultieme vaderdagcadeau!

Heb jij deze nieuwe granolasmaken al geprobeerd?

Dit zijn de meest gezochte recepten van mei

Deze zomertrend wil je niet missen!
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?