
Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles watĀ hip, hot & happeningĀ is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.
Lees verder na de advertentie
Nieuwe smaken Yespers granola
Misschien ken je het duurzame ontbijtmerk Yespers wel, gemaakt van Nederlands haver en gered fruit. Nu introduceren ze vier nieuwe smaken: Appel & Rozijn, Cashew & Wortel, Hazelnoot & Banaan en Kokos & Kers.
Met de vier nieuwe smaken zet Yespers de voedselketen op zijn kop. Letterlijk. De achterkant van de verpakking is in een omgekeerd jasje gestoken. Bij het omdraaien van de granola vertelt een impactmeter hoeveel impact jouw ontbijt heeft: van het aantal duurzame ingrediƫnten in de granola, tot besparingen op transport en de hoeveelheid gered fruit.
Hiermee legt het merk nadruk op het tegengaan van voedselverspilling, het creƫren van werkgelegenheid in Nederland voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en het realiseren van eerlijke inkomens in de gehele voedselketen.
Wil je proeven? De granola’s zijn verkrijgbaar bij Picnic, Boon’s, Sligro of via Yespers.com.


De Hippe Vegetariƫr bestaat 10 jaar
Oprichtster Isabel Boerman maakte onlangs bekend het 10-jarig bestaan te vieren met grote groeiplannen. Het platform zal uitgebreid en geprofessionaliseerd worden,Ā op weg naar 1.000.000 bezoekers per maand.
Het foodblog dehippevegetarier.nl werd in 2013 gelanceerd door Isabel Boerdam, met als doel haar vegetarische leefstijl te promoten onder een breder publiek als gezond, duurzaam en āhipā. Sindsdien zijn Boerdam Ć©n de vega(n) trend ā mede dankzij haar populaire āWeek Zonder Vlees-campagneā ā niet meer weg te denken uit het Nederlandse voedingslandschap en is De Hippe VegetariĆ«r in 10 jaar tijd uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland.
Isabel: āDe Hippe VegetariĆ«r is sinds 2013 dĆ© Key Opinion Leader van Nederland op het gebied van vegetarische leefstijl. Dankzij dit partnership kan ik mijn kennis en inspiratie met vĆ©Ć©l meer mensen gaan delen.’
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Nederlands Jeneverfestival komt eraan
Op 5, 6 en 7 april 2024 vindt het Nederlands Jeneverfestival plaats in Schiedam. Op vrijdag 5 april wordt het festival geopend met een heuse openingsparty in de Havenskerk. En op 6 en 7 april kun je meer dan 100 verschillende producten en cocktails proeven. Een groot aantal destillateurs zal dan namelijk hun mooiste dranken meenemen. Ook kun je deelnemen aan verschillende masterclasses en workshops.

Onze tips

Bestel nu Foodies Italiƫ mƩt gratis kaasgids

De comeback van cognac: waarom iedereen het nu mixt

Dit zijn de belangrijkste vegatrends voor 2025

Lavashak: deze populaire Perzische snack wil je proberen

Dit zijn de meest gezochte recepten van januari

Zo ontvang je het nieuwe boek van Jamie Oliver gratis!

Cottage cheese is weer populair en dit is waarom

Deze nieuwe chunky repen wil je proeven
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?