Inspiratie: creatief weekmenu voor de Week Zonder Vlees
Advertentie
Op 11 maart gaan 50.000 mensen de uitdaging met de Week Zonder Vlees. Altijd al een keertje willen proberen hoe het is om vegetarisch te eten of een groot voorstander van een beetje afwisseling? Met dit weekmenuutje ga je je niet vervelen en straks ga je zelfs nog vegetarisch, let’s cook!
Waar kun je op letten om lekker vegetarisch te eten? En hoe zorg je dat je dat je alle voedingsstoffen (lees: eiwitten) binnenkrijgt die je nodig hebt? Wissel af met ei, kaas, peulvruchten, tofu, noten, tempeh of een andere vleesvervanger. Met deze week zonder vlees gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open.
Maandag
Pastasalade met vegetarische kip en perzik
We beginnen de week met een voedzame pastasalade, saai? Nee natuurlijk niet, door de kip te vervangen met een goede vervanger van bijvoorbeeld de Vegetarische Slager of Jackfruit uit blik krijg je alsnog de goede voedingsstoffen binnen.
Dinsdag
Parelgort met sumak en gerookte amandelen
Woensdag
Groene curry met aubergine en gemarineerde tofu
Donderdag
Salade met manchego, rozijnen, anijschampignons, zeekraal en acetostroop
Vrijdag
Steamed buns met tempeh, zoetzure radijs en srirachamayonaise
Zaterdag
Verse kruiden mousseline met gepocheerd ei en geroosterde bospeen
Zondag
Risotto met peulvruchten en krokant broodkruim
Meer vegetarische inspiratie opdoen en ook veganistische variaties uitproberen? Bestel de foodies’ special Lekker Vegetarisch in de foodies webshop
Week zonder vlees
Onze tips
WIN: 3x het kookboek ZOETE ZOOI. van Eefje Friedhoff
Nu verkrijgbaar: Foodies Lekker stoven
Vers van de pers: nieuwe smaken van Côte d’Or, Golden Cups en meer!
Tefal x Jamie Oliver: de beste producten voor in jouw keuken
WIN: elke week een AIR braadpan van Tefal voor #stovember
NIEUW: Foodies Travel + win een culinaire reis!
Vers van de pers: Foodies’ kerstcover, Jamie Oliver-week en meer!
Jamie Oliver-week bij Foodies Magazine!
Redactie