
Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.
Lees verder na de advertentie
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Dit nieuwe kookboek wil je hebben
Chef en online creator Thomas Straker deelt in zijn debuut Food You Want to Eat meer dan 100 klassieke recepten voor thuis. Met eenvoud, de nadruk op seizoensgebonden ingrediënten en het behoud van pure smaken – zonder uren in de keuken door te brengen, is dit kookboek voor elke thuiskok geschikt. Thomas deelt gerechten die hij zelf graag eet, met als uitgangspunt dat een eenvoudige maaltijd vol verrassingen kan zitten. Hij onthult ook de geheimen achter zijn befaamde boters en flatbreads. Het boek verschijnt op 7 mei 2025 en geloof ons, dit nieuwe kookboek wil je hebben!
Tip!

Ontvang tijdelijk tot 48% korting op een Foodies abonnement
We kopen meer biologisch
Nederlandse huishoudens hebben in 2024 meer biologisch gekocht, blijkt uit onderzoek van Bionext. De groei (+7%) van de biologische omzet en volume zit vooral in het toenemende aantal huishoudens dat biologisch koopt. 44% van de Nederlandse huishoudens kocht in 2024 gemiddeld minimaal 1x per week tot 1x per maand biologisch. Zij gaven vorig jaar 17% meer uit aan biologische voedingsmiddelen. Ondanks dat de gehele marktomzet iets afnam, steeg de biologische omzet. Het omzetaandeel biologisch is nu 4%, goed voor een absolute omzet van 1,7 miljard euro.

Gulpener bier bestaat 200 jaar!
Gulpener is jarig en dat vieren ze groots. Acht generaties een eigen koers als familiebedrijf, vieren ze het met een boek, een groots Hopfeest en een jubileumbier. Oaked 1825 is het hele jubileumjaar op de tap bij de leukste horecagelegenheden van Nederland. Het is een Belgisch blond bier van lokale gerst en hop, gelagerd op eikenhout van de houtzagerij in Gulpen. Stralend, stevig en sprankelend, perfect voor een verjaardag. En wij kunnen je zeggen: hij is heerlijk en perfect voor een warme dag.


Snacken zonder zorgen
Een snelle, gezonde snack vinden zonder toegevoegde suikers of zoetstoffen? In het “tussendoor”-schap is dat nog steeds een uitdaging met een wirwar aan vage claims. Het Nederlandse krokante granenmerk Holie’s brengt daar verandering in met drie gloednieuwe smaken Crunchy Bars. De Crunchy Bars van Holie´s zijn de eerste krokante graanrepen ter wereld zonder toegevoegde suiker en zoetstoffen. Vanaf nu zijn de varianten Protein Chocolate Chip, Low Carb Cinnamon en Protein Peanut Chocolate verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo en PLUS.
Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?
Onze tips

GEWONNEN: 3x ongefilterde olijfolie van Atrevido

Foodies kerstgelukjes: win deze geweldige prijzen in december

De virale Ninja SLUSHi scoor je nu belachelijk goedkoop

Zo geef je de klassieke tarte tatin een verrassende twist

Deze Ninja airfryer is nu spotgoedkoop bij Albert Heijn

Bijzondere chocoladeletters getest: van Fristi tot spicy carbonara

Stovember is begonnen: zo win jij de populaire LOV-pan van Tefal

Vergeet chips en kaas: dit is de beste borrelbox van het moment

Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje – vooral als er eten én wijn is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Houdt van het organiseren van etentjes voor familie en vrienden. Haat koriander.



