
Halloumicurry
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Saag paneer is een klassieke curry met kaas. Maar wist je dat je ook heel goed dat je een vegetarische curry kunt maken met halloumi? Dit recept bewijst hoe lekker het!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Zet een grote, diepe koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de olie toe als de pan heet is en voeg de halloumi toe zodra de olie glinstert.
Bak de halloumi 3-4 minuten, of tot hij rondom goudkleurig is. Neem met een schuimspaan uit de pan.
Bak de ui in dezelfde pan ca. 6-7 minuten op middelhoog vuur, tot aan de randjes goudkleurig is. Voeg de knoflook en de gember toe en bak nog ca. 3 minuten.
Bestrooi met de gemalen komijn, de gemalen koriander en het chilipoeder. Bak nog ca. 2 minuten tot het mengsel heel geurig is.
Schenk de tomaten erbij, vul het blik voor de helft met water en schenk dit ook in de pan. Laat 10-15 minuten zachtjes koken, of tot de curry wat is ingedikt.
Zet het vuur laag en voeg de slagroom en de garam masala toe. Roer door elkaar en voeg de halloumi toe aan de pan. Laat op laag vuur staan terwijl je de tarka maakt.
Verhit voor de tarka de olie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de gember, de chilipeper en een klein snufje zout toe.
Bak al roerend tot de knoflook lichtgoudkleurig is en bestrooi met het komijnzaad. Schenk de tarka over de curry en bestrooi met de verse koriander. Serveer met rijst en naan.











