Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Halloumicurry met rijst

Halloumicurry

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Saag paneer is een klassieke curry met kaas. Maar wist je dat je ook heel goed dat je een vegetarische curry kunt maken met halloumi? Dit recept bewijst hoe lekker het!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de tarka

Lees verder na de advertentie

Saag paneer is een klassieke curry met kaas. Maar wist je dat je ook heel goed dat je een vegetarische curry kunt maken met halloumi? Dit recept bewijst hoe lekker het!
Wist je dat?
Tarka of tadka is een specerijenolie waarmee je extra veel smaak toevoegt aan je gerecht en vooral wordt gebruikt voor Indiase recepten.

Bereiding

  1. Zet een grote, diepe koekenpan op middel­hoog vuur. Voeg de olie toe als de pan heet is en voeg de halloumi toe zodra de olie glinstert.

  2. Bak de halloumi 3-­4 minuten, of tot hij rondom goudkleurig is. Neem met een schuimspaan uit de pan.

  3. Bak de ui in dezelfde pan ca. 6­-7 minuten op middelhoog vuur, tot aan de randjes goud­kleurig is. Voeg de knoflook en de gember toe en bak nog ca. 3 minuten.

  4. Bestrooi met de gemalen komijn, de gema­len koriander en het chilipoeder. Bak nog ca. 2 minuten tot het mengsel heel geurig is.

  5. Schenk de tomaten erbij, vul het blik voor de helft met water en schenk dit ook in de pan. Laat 10-­15 minuten zachtjes koken, of tot de curry wat is ingedikt.

  6. Zet het vuur laag en voeg de slagroom en de garam masala toe. Roer door elkaar en voeg de halloumi toe aan de pan. Laat op laag vuur staan terwijl je de tarka maakt.

  7. Verhit voor de tarka de olie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de gember, de chilipeper en een klein snufje zout toe.

  8. Bak al roerend tot de knoflook lichtgoudkleurig is en bestrooi met het komijn­zaad. Schenk de tarka over de curry en bestrooi met de verse koriander. Serveer met rijst en naan.

Per portie: 563 kcal | 9 g koolhydraten | 18 g eiwit | 50 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Helena Busiakiewicz Fotografie: Jonathan Gregson Styling: Max Robinson Foodstyling: Nicola Robert

Tip
Halloumi is een heerlijke Cypriotische kaas. Hij krijgt een lekker knapperig laagje als je 'm in de pan bakt!

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (4 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!