
Wist je dat veel dranken, zoals (ijs)thee, veel ingrediënten bevatten die van ver moeten komen? Terwijl er bij ons in de berm ook genoeg groeit!
Lees verder na de advertentie
Wie weleens op de verpakking van frisdrank kijkt, weet dat de meeste ingrediënten exotisch zijn. Denk aan citroengras uit Azië of hibiscus uit Afrika. Zonde, vindt Matthijs Westerwoudt van Wilder Land. Want waarom maken we onze drankjes niet met planten uit eigen berm? “Inheemse planten groeien overal én zijn essentieel voor de biodiversiteit,” pleit hij. Zo kunnen we ook Nederlandse thee maken.
Proosten met inheemse planten
Om ontdekken waarom we beter kunnen proosten met inheemse planten, loopt Marieke een dagje mee met Matthijs. Van het land tot aan de sociale werkplaats waar de kruiden worden verwerkt.
Benieuwd hoe een haas, een oude fiat panda en een machine van AliExpress daaraan bijdragen? Je leest het allemaal in onze reportage over Wilder Land in de nieuwste Foodies:
Foodies Top 50 van de zomer
€ 7.99- Maak ijskoude drankjes om mee af te koelen
- Laat de barbecue overuren draaien
- Maak zoete gerechten uit de airfryer

Tip!

Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Onze tips

GEWONNEN: 3x ongefilterde olijfolie van Atrevido

Foodies kerstgelukjes: win deze geweldige prijzen in december

De virale Ninja SLUSHi scoor je nu belachelijk goedkoop

Zo geef je de klassieke tarte tatin een verrassende twist

Deze Ninja airfryer is nu spotgoedkoop bij Albert Heijn

Bijzondere chocoladeletters getest: van Fristi tot spicy carbonara

Stovember is begonnen: zo win jij de populaire LOV-pan van Tefal

Vergeet chips en kaas: dit is de beste borrelbox van het moment

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.



