
Kokosrijst met krab en sereh
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Dit heerlijke gerecht staat binnen een handomdraai op tafel en combineert de romige kokos, het malse krabvlees en de kruidige sereh tot een heerlijke maaltijd. Een eenvoudig gerecht dat verrassend rijk van smaak is.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Spoel en was de rijst een paar keer en laat goed uitlekken. Doe de rijst met de kokosmelk en het water in een pan. Roer de sereh, de lente-ui en wat zout erdoorheen.
Breng aan de kook en laat op laag vuur met het deksel op de pan ca. 15 minuten zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en laat ca. 5 minuten nagaren.
Roer, terwijl de rijst kookt, alle ingrediënten voor de saus door elkaar. Schep het krabvlees door de saus.
Verdeel de rijst over borden, leg het krabvlees erop en bestrooi met extra koriander.












