Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Salade met onder andere granen, bieten, munt en feta-yoghurtdressing

Bietensalade met kruiden, granen en fetadressing

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Deze smaakvolle, vegetarische salade is perfect als licht avondmaal. De basis bestaat uit je favoriete gekookte granen. Voeg er zachte, zoete rode bieten aan toe en maak af met een romige feta-yoghurtdressing en staat een heerlijke salade op tafel.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Voor de fetadressing

Deze smaakvolle, vegetarische salade is perfect als licht avondmaal. De basis bestaat uit je favoriete gekookte granen. Voeg er zachte, zoete rode bieten aan toe en maak af met een romige feta-yoghurtdressing en staat een heerlijke salade op tafel.
Tip
Bij gekookte granen kun je bijvoorbeeld denken aan quinoa, spelt of parelgers als basis voor je salade.

Bereiding

  1. Doe voor de dressing de feta en de yoghurt in een blender en pureer glad. Voeg water toe tot de dressing dun genoeg is om te sprenkelen.

  2. Doe de granen in een kom met de lente-ui, de noten en het grootste deel van de kruiden. Besprenkel met het citroensap en de olie, bestrooi met zout en peper en schep om.

  3. Verdeel de granen over borden, leg de bietenpartjes erop en lepel de dressing eroverheen. Bestrooi met de rest van de kruiden en serveer.

Per portie: 748 kcal | 58 g koolhydraten | 28 g eiwit | 42 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Fotografie: Emma Guscott Styling: Tamsin Weston Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!