Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Twee glaasjes met speculaas trifle met onder andere mascarpone en karamelsaus

Speculaas trifle

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Deze speculaastrifle uit de feestdagenspecial van Uit Paulines Keuken combineert de lekkerste zoete ingrediĆ«nten. Met laagjes speculaas, mascarpone, appel en karamel is het een traktatie om van te watertanden. Serveer het als dessert op Sinterklaasavond – maar geloof ons, hier blijf je het hele jaar door naar verlangen!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Deze speculaastrifle uit de feestdagenspecial van Uit Paulines Keuken combineert de lekkerste zoete ingrediĆ«nten. Met laagjes speculaas, mascarpone, appel en karamel is het een traktatie om van te watertanden. Serveer het als dessert op Sinterklaasavond – maar geloof ons, hier blijf je het hele jaar door naar verlangen!
Variatietip
Is deze trifle een hit? Probeer dan zeker ook eens andere, frisse varianten!

Bereiding

  1. Verwarm voor de salted karamelsaus 200 gram suiker met een klein beetje water op laag vuur. Verwarm totdat het een diepe amberkleurige karamel wordt.

  2. Voeg voorzichtig (kijk uit, het gaat flink borrelen!) 125 ml slagroom toe en roer goed door. Haal de pan van het vuur, voeg 50 gram boter en een flinke snuf zeezout toe en zet de saus opzij.

  3. Klop vervolgens de mascarpone samen met de 250 ml slagroom en de zakjes vanillesuiker tot een luchtige, dikke room. Dit gaat het best met een handmixer of keukenmachine met garde. Zet apart.

  4. Breek 8 speculaasjes in grove stukken en houd de rest achter voor garnering. Snijd de appel in kleine blokjes van circa 1 centimeter.

  5. Smelt 25 gram boter in een koekenpan en bak de appelstukjes met 3 eetlepels suiker, circa 10-12 minuten, tot ze goudbruin en zacht zijn. Schep de rozijnen erdoor.

  6. Bouw de trifle in lagen op in de glaasjes. Begin met een laag speculaasjes, een laag mascarpone-room en een paar scheppen van het appelmengsel

  7. Voeg nog wat mascarpone room toe en eindig met een drizzle van de salted karamelsaus. Garneer met een speculaasje en eventueel wat extra karamelsaus.

Per portie: 583 kcal | 54 g koolhydraten | 3 g eiwit | 40 g vet

Wat vind jij van dit recept?

4.3 / 5.0 (11 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!