
Speculaas trifle
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Deze speculaastrifle uit de feestdagenspecial van Uit Paulines Keuken combineert de lekkerste zoete ingrediënten. Met laagjes speculaas, mascarpone, appel en karamel is het een traktatie om van te watertanden. Serveer het als dessert op Sinterklaasavond – maar geloof ons, hier blijf je het hele jaar door naar verlangen!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm voor de salted karamelsaus 200 gram suiker met een klein beetje water op laag vuur. Verwarm totdat het een diepe amberkleurige karamel wordt.
Voeg voorzichtig (kijk uit, het gaat flink borrelen!) 125 ml slagroom toe en roer goed door. Haal de pan van het vuur, voeg 50 gram boter en een flinke snuf zeezout toe en zet de saus opzij.
Klop vervolgens de mascarpone samen met de 250 ml slagroom en de zakjes vanillesuiker tot een luchtige, dikke room. Dit gaat het best met een handmixer of keukenmachine met garde. Zet apart.
Breek 8 speculaasjes in grove stukken en houd de rest achter voor garnering. Snijd de appel in kleine blokjes van circa 1 centimeter.
Smelt 25 gram boter in een koekenpan en bak de appelstukjes met 3 eetlepels suiker, circa 10-12 minuten, tot ze goudbruin en zacht zijn. Schep de rozijnen erdoor.
Bouw de trifle in lagen op in de glaasjes. Begin met een laag speculaasjes, een laag mascarpone-room en een paar scheppen van het appelmengsel
Voeg nog wat mascarpone room toe en eindig met een drizzle van de salted karamelsaus. Garneer met een speculaasje en eventueel wat extra karamelsaus.









