Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
condimenten op tafel

Koken met Marmite en marmelade? Deze Britse recepten wil je proberen

Krokante fish & chips, smaakvolle shepherd’s pie, kruimelige scones… maar weinig keukens zijn zo heerlijk knus en verwarmend als de Britse. En daarom staat de gloednieuwe Foodies vol met lekkers uit dit land!

Lees verder na de advertentie

Deze maand staat Foodies in het teken van al het lekkere dat uit het Verenigd Koninkrijk komt. Zo ga je aan de slag met echte Engelse klassiekers, ontdek je hoe goed de Britten zijn in zoet en kook je met marmelade en Marmite. Ook lees je een exclusief interview met Jamie Oliver (met recepten uit zijn nieuwste boek!), vind je lekker veel makkelijke recepten uit de slowcooker en nog veel, veel meer.  

Best of British 

Worstjes met romige puree, sliptong met spicy mierikswortel, krokante cheddarkroketjes met mosterd en een grote pint bier erbij en je waant je even in een Britse pub. Sluit af met een zoet toetje – ga jij voor de kaneelscones met appelcurd, de cherry bakewell cake of toch de ondersteboven marmeladecake? 

Gezond met Jamie Oliver 

Jamie Olivers nieuwste boek staat bomvol gezonde recepten, maar vergis je niet: het is géén dieetboek! Eet jezelf gezond is gewoon een boek met heerlijke recepten, die toevallig ook nog eens goed voor je zijn. Wij spraken hem erover en mogen een paar exclusieve recepten delen. 

Tip

Boek direct jouw Hyundai i10 proefrit
Boek direct jouw Hyundai i10 proefrit

Vraag nu een gratis en vrijblijvende proefrit aan en ervaar de i10 zelf.

Lees verder na de advertentie

En verder… 

Bak je een heleboel zoete en hartige taarten (maar dan ondersteboven), vind je voor een hele week recepten die weinig moeite én geld kosten, ga je aan de slag met mealprepping en meer.

Natuurlijk vind je in dit nummer ook onze vaste favorieten zoals recepten uit het seizoen, de leukste koekboeken en keukenhulpjes en een lekker baksel uit Annes toetjeshoek!

Profielfoto van

Lotus van Overveldt

Eindredacteur

Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!