Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
huzarensalade

Huzarensalade

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Was de aardappels grondig en kook ze in water met een snuffe zout in ca. 35 minuten gaar. Giet de aardappels af en laat ze afkoelen.

  2. Pel de aardappels en snijd ze in blokjes. Pel en snipper de ui.

  3. Snijd het rundvlees in blokjes. Snijd de augurken in blokjes.

  4. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.

  5. Roer de mosterd, de azijn en de suiker door elkaar. Klop de olijfolie erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.

  6. Meng de aardappels met het rundvlees, de ui, de augurk en de appel. Roer de vinaigrette erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de huzarensalade en de ham over borden en serveer de mayonaise erbij.

Foto’s: Stephan van Raay
Servies etc.: Eigen collectie, Subba

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!