Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
aardappelpuree met slagroom

Aardappelpuree

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Wat iedere foodie zou moeten weten: hoe maak je de perfecte aardappelpuree. Dit recept is altijd een succes.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Wat iedere foodie zou moeten weten: hoe maak je de perfecte aardappelpuree. Dit recept is altijd een succes.
Het geheim?
Boter. Veel boter. Dat maakt deze aardappelpuree met slagroom éxtra romig en smeuïg. De aardappelpuree met kookroom maken kan ook, dat is net zo lekker! De verschillende soorten room maken wel uit voor het recept, dus lees je vooral goed in!

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken van ca. 3×3 cm zodat ze mooi gelijktijdig garen. Als je de aardappels kookt, kook ze dan tot ze zacht zijn maar niet zo lang dat ze rondom scheurtjes gaan vertonen, dan nemen ze te veel water op. Laat de aardappels uitlekken en laat ze even droogstomen in de pan.

  2. Voeg zodra de gekookte aardappels droog zijn optioneel een klein scheutje melk of slagroom toe. Zet de pan op het vuur om het vocht ook warm te maken. Voeg een flink klontje boter toe (sommige chefs gebruiken tot wel 300 g boter voor 1 kg aardappels, maar vanaf 25 g boter werkt ook prima. Hoe meer hoe romiger de smaak van de puree).

  3. Pureer de aardappels kort met een stamper of een handmixer glad. Breng de aardappelpuree met slagroom op smaak met zout en peper en optioneel nootmuskaat.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Foto: David Munns Foodstyling: Janine Ratcliffe

Aardappelpuree over?
We snappen dat je je puree niet altijd in één keer opeet. Lees hier alles over je aardappelpuree opwarmen en bewaren.

Wat vind jij van dit recept?

4.4 / 5.0 (22 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!