Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
lekker door de week varkensegehaktballetjes

Pittige varkensgehaktballetjes met tzatziki

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Blus de pittige gehaktballetjes met een zelfgemaakte tzatziki.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Blus de pittige gehaktballetjes met een zelfgemaakte tzatziki.

Bereiding

  1. 1. Meng het varkensgehakt, de rode ui (bewaar 1 el), de citroenschil, 2 el dille, de chilivlokken, het broodkruim, zout en peper in een kom. Meng kort goed door elkaar met je handen en vorm er 28-30 kleine gehaktballetjes  van. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak er de gehaktballetjes in porties gaar en goudbruin in.

  2. 2. Bereid ondertussen de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste ca. 3 minuten de spinazie mee. Laat goed uitlekken en meng de helft van het citroensap erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het orzo-spinaziemengsel over borden en verdeel de gehaktballetjes eroverheen.

  3. 3. Meng de yoghurt, de knoflook, de overige rode ui, de komkommer, de overige dille en het overige citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Sprenkel wat over de gehaktballetjes en serveer de overige tzatziki erbij.

Per portie: 348 kcal | 26 g koolhydraten | 41 g eiwit | 7 g vet

Ā© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Rattclife en Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Kate Wesson

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!