Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
zelf amandelspijs maken

Zelf amandelspijs maken in drie simpele stappen

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Zelf amandelspijs maken is eigenlijk een must voor pakjesavond. Het is niet alleen leuk om te doen, het maakt jouw gevulde speculaas, bitterkoekjes of gevulde koek ook aanzienlijk lekkerder. Aangezien deze veelzijdige vulling minstens een week in de koelkast moet rijpen, raden we je aan om op tijd te beginnen voor het heerlijk avondje.

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Zelf amandelspijs maken is eigenlijk een must voor pakjesavond. Het is niet alleen leuk om te doen, het maakt jouw gevulde speculaas, bitterkoekjes of gevulde koek ook aanzienlijk lekkerder. Aangezien deze veelzijdige vulling minstens een week in de koelkast moet rijpen, raden we je aan om op tijd te beginnen voor het heerlijk avondje.
Tip
In de meeste recepten wordt voor het verwerken van amandelspijs een ei toegevoegd. Dat geeft een heerlijk smeuïg resultaat na het bakken!

Bereiding

  1. Was de citroen, dep hem droog en rasp de schil ervan af. Maal de amandelen met de citroenschil fijn in een keukenmachine.

  2. Voeg de suiker toe en maal het geheel nogmaals fijn. Knijp het sap uit de citroen en voeg zoveel toe aan de spijs zodat er een dikke, maar gladde massa ontstaat.

  3. Doe je zelfgemaakte amandelspijs in een schone bak en laat hem goed afgedekt minimaal één week rijpen in de koelkast.

Tip
Voeg lekker veel citroenschil aan je amandelspijs toe. Dit maakt jouw vulling éxtra smaakvol.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 / 5.0 (20 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!