Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Steak tartare

Steak tartare

In samenwerking met Lindenhoff
  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Steak tartare spannend om zelf te maken? Helemaal niet! Alles wat je nodig hebt zijn mooie verse ingrediënten en een vlijmscherp mes. En vooruit: natuurlijk ook ons recept en tips!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Steak tartare spannend om zelf te maken? Helemaal niet! Alles wat je nodig hebt zijn mooie verse ingrediënten en een vlijmscherp mes. En vooruit: natuurlijk ook ons recept en tips!
Serveertip
Lekker met knapperig brood en éxtra lekker als deze zelfgemaakt is!

Bereiding

  1. Snijd het vlees met een scherp mes eerst in dunne reepjes. Snijd de reepjes vervolgens in kleine blokjes. Voor een fijnere tartaar hak je er nog enkele malen met het mes doorheen. Gebruik nooit een foodprocessor om tartaar te maken.

  2. Breng het vlees op smaak met worcestersaus, mierikswortel, mosterd, zout en versgemalen peper. Je kunt er ook voor kiezen om alle ingrediënten apart te serveren zodat je ze pas op het bord mengt.

  3. Verdeel het vlees over 4 ronde uitsteekvormen of garneerringen, druk licht aan en verwijder de vorm. Maak een kuiltje in het midden van iedere steak tartare en leg daar een eidooier op. Verdeel de sjalot, de kapperappeltjes, de kervel en extra mosterd rondom het vlees. Serveer er knapperig brood bij.

Foto’s & Receptuur & foodstyling: Willem van Santen

Goed om te weten
Zorg ervoor dat het vlees nog goed koud is en gebruik een vlijmscherp mes. Snijd mooie dunne reepjes met de draad mee, deze zie je over de lengte lopen. Hak deze reepjes vervolgens kleiner en fijner, tegen de draad in, maar niet té fijn zoals filet americain. Zo behoud je structuur en houd je de spieren in het vlees kort, dat betekent malsheid!

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (9 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!