Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
bier tap

Bierwandeling: deze hotspots mag je niet missen!

Advertentie

Waar de meeste mensen na het wandelen op een terras belanden, draait het bij een bierwandeling juist om je favoriete drank. In het boek 'Bierwandelen' neemt sommelier Sjors Kassing je mee op pad langs interessante bierplekken. Benieuwd welke hotspots je tijdens een bierwandeling niet mag missen? Wij mogen zijn favorieten met je delen!

Hotspots bierwandeling

Van het noorden van Nederland tot het zuiden van Vlaanderen heeft Sjors Kassing toffe stads- en natuurwandelingen uitgezet voor elke bierliefhebber. Waar een andere gids je laat wandelen met een biertje na, overspoelt de biersommelier je gedurende de hele route van elke bierwandeling met de leukste bierweetjes van toen en nu. Tijdens de bierwandeling, passeer je interessante bierplekken en kom je meer te weten over de rol van bier in onze geschiedenis. Daarbij worden in het boek ‘Bierwandelen‘ de leukste plaatsen om een biertje te drinken uitgelicht. Want dat heb je na een stevige wandeling wel verdiend. Al zijn deze hotspots ook zonder te wandelen zeker het bezoeken waard!

Bierwandelen

€ 24,95
Bierwandelen

De Loco

De Loco is misschien wel de favoriet uit dit lijstje van hotspots voor een bierwandeling. Want in het biercafé in Bergen op Zoom geeft Sjors zelf bierproeverijen. Al komt hij er als gast ook graag. Dat komt doordat het café een heerlijke bruine kroeg uitstraling heeft én een moderne veelzijdige bierkaart. Tip: bestel de eigengemaakt frites van Pommes Youpes. Die komen van de zaak ernaast, die van dezelfde eigenaar is. Sjors: “Doe Joep vooral de groeten van me!”

Vliegende Hollander

De Vliegende Hollander is mooi biercafé in het centrum van Middelburg. Naast het uitgebreide assortiment heeft de eigenaar een koelkast waar hij zijn super speciale bieren in bewaard. Op aanvraag kun je hier een bier van bestellen en de eigenaar komt je persoonlijk het verhaal bij dit bier aan tafel vertellen. Een toffe ervaring voor elke bierliefhebber!

Proeflokaal Boom

Proeflokaal Bloom zit in het pand van het Nationaal Biermuseum in Alkmaar. Dat zorgt ervoor dat ze hier kennis van zaken hebben. Het café heeft een mooie bierkaart met personeel dat je goed kan informeren over het bier. In de zomer is het heerlijk vertoeven op de pontons in het water.

De Goudse Eend

De Goudse Eend is het oudste biercafé van Gouda en in 2023 uitgeroepen tot beste biercafé van Nederland door het Engelse lifestyle magazine LUXLife. Maar dat is niet het enige wat je zal bijblijven aan dit café. Je bent er namelijk overal omring door badeendjes. Benieuwd naar het verhaal? Bezoek De Goudse Eend en kom er zelf achter.

De Bierverteller

De Bierverteller is een winkel met een ruim assortiment aan bijzondere bieren in het hartje van Utrecht. Bij ieder bier dat ze verkopen zit een verhaal en die vertellen ze je maar wat graag. Wil je meer weten? Ze organiseren ook regelmatig proefavonden. Een absolute must voor de bierliefhebber in Utrecht!

Hops ’n more

Hops ’n more is een kleine bierwinkel in Leuven. Naast dat je bieren kunt kopen, kun je ze ook ter plekke opdrinken. Bij de kassa staan altijd een paar bijzondere fusten aangesloten waarvan je kunt proeven. Bij lekker weer kun je deze drinken op het terras.

De Zotte Lambiek

De Zotte Lambiek is een heerlijke “huiscafé” in het Belgische Teuven en tijdens je bierwandeling niet te missen. Volgens Sjors heeft collega-biersommelier Guido een mooie bierkaart, waarvan hij het merendeel kleinschalig inkoopt bij de brouwers zelf. Daardoor heeft hij altijd wel een bijzonder bier voor je klaarstaan en als je wilt vertelt hij je ook nog vol passie over het bier.

Martinus Groningen

In het pand van deze brouwerij vind je naast de bekende brouwketels ook diverse horecamogelijkheden. Met als hoogtepunt (letterlijk) het dakterras met uitzicht over de stad Groningen. Dat wil je niet missen tijdens je bierwandeling!

St. Bernardus brouwerij

Een paar jaar geleden heeft de St. Bernardus brouwerij een heel nieuw pand laten bouwen waar de belevenis van het bier centraal staat. Dit maakt het absoluut een toffe hotspot om te bezoeken. Het letterlijke hoogtepunt is Bar Bernard op het dak. Hier heb je een 360 graden uitzicht over de omgeving welke volstaat met hopteelt.

Antwerpse Brouw Compagnie

Het oude havengebied van Antwerpen zijn ze de laatste jaren flink aan het opknappen. Dat zorgt ervoor dat het een hippe buurt is geworden met veel horeca. Daar zit ook de ABC, bekend van onder andere het Seef bier. Sjors raadt je aan om door het oude havengebied te struinen en daarna op het terras of binnen te genieten van een van de hun vele bieren.

Foto’s: Sjors Kassing, uit zijn boek ‘Bierwandelen

Lees ook: Zo kun je thuis een bierproeverij organiseren

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!