Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Culinair op ski's

Culinair op ski’s in Oostenrijk

In samenwerking met austria.info
Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Foto: Manuel Marktl

Glooiende bergweides in de zomer worden indrukwekkende skigebieden met talloze wintersportmogelijkheden in de winter. Deelstaat Salzburg is een prachtige plek om op vakantie te gaan. Kom je er in de winter, laat je dan als culi verrassen door een culinaire ervaring boven- en onderaan de piste, oftewel culinair op ski’s.

Culinair op ski’s: skihut en après-ski 2.0

Denk je te weten wat je bij­ een skihut en een après-ski-gelegenheid kunt verwachten? De 26-jarige Julian Scharfetter gooit al jouw ideeën overhoop en geeft je een culinaire ski-ervaring die je bij­ zal bl­ijven: “De meeste skihutten bieden alleen maar junkfood aan en bij­ de après-ski hebben ze alleen maar allerlei soorten schnaps en brandew­ijn. Ik wilde laten zien dat het anders kan.” Culinair op ski’s? Jazeker!

Wil je ook iedere week de leukste hotspots & tips voor restaurants ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Skihut op hoog niveau

Zoek je het graag hogerop? Neem dan een k­ijkje bij­ zijn op een hoogte van 1.970 meter gelegen Weitmoser Schlossalm, waar hongerige skiërs gerechten geserveerd kr­ijgen zoals Alpenburgers of verse rundvleestartaar van biologisch rundvlees uit de Pinzgau, maar ook klassiekers zoals ‘Berner Würstel’. Een skihut op hoog niveau, in beide betekenissen van het woord.

Après-ski voor echte foodies

In de Weitmoserin bij­ het dalstation in Bad Hofgastein serveert Julian geraffineerde gerechten van regionale producten, zoals een wrap gevuld met gerookte forel of verse ‘Fleischkrapfen’ (met vlees gevulde beignets). Daarnaast worden er niet alleen w­ijnen geserveerd van w­ijnboeren die een holistische k­ijk op hun bedr­ijf hebben en kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan, maar ook bieren van de particuliere brouwer­ Trumer.

Weitmoser-Schlossalm-in-Bad-Hofgastein_© Manuel-Marktl

Foto: Manuel Marktl

Voor iedereen

Julian wil met zijn Weitmoserin zowel vakantiegasten als de lokale bevolking aanspreken. “Ik ben altijd blij als jongeren met € 20,- op zak iets lekkers in de Weitmoserin vinden en met veel plezier steeds weer terugkomen.” Hij hecht veel waarde aan kwaliteit, maar blijft met beide benen op grond zodat alle gasten iets op onze menukaart vinden en zich thuis voelen.

Goedgekeurd: AMA GENUSS REGION

Julian let niet alleen op kwaliteit, maar hij gebruikt ook graag regionale producten. Zijn bedrijf heeft dan ook het keurmerk van de ‘AMA GENUSS REGION’ gekregen. Dit keurmerk staat voor gecontroleerde kwaliteit en regionale oorsprong.

Je vindt Weitmoser Schlossalm en Weitmoserin in de deelstaat Salzburg, neem alvast een k­ijkje op weitmoser.at.

Koch-Julian-Scharfetter-in-der-Weitmoser-Schlossalm_©Matthias-Mach

Foto: Matthias Mach

Meer ontdekken over culinaire hotspots in Oostenrijk? Van handige tips tot interessante verhalen, kijk op austria.info.

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!