Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
eten en drinken in parijs

Eat like a local: 6x het lekkerste eten en drinken in Parijs

Advertentie

Parijs is de stad van de liefde, maar misschien nog wel meer de stad van lekker eten. Ja, natuurlijk moet je naar de Eiffeltoren en de Notre Dame, maar neem vooral de tijd om deze Franse hoofdstad op culinair gebied te ontdekken. Van ontbijt tot macarons, dit zijn de lekkerste culi-hotspots in Parijs:

Ontbijt en lunch bij Hollybelly

Voordat je de Eiffeltoren opgaat kun je wel een stevig ontbijt gebruiken. Ga voor een koffie en pannenkoeken met gebakken eieren, bacon en bourbonboter (hemels!) bij Holybelly. Dit ontbijt- en lunchcafé staat bekend om zijn goede koffies, vriendelijke bediening en gerechten die met verse, seizoensgebonden producten worden gemaakt. Hier wil je elke dag je dag beginnen!
5 rue Lucien Sampaix 75010, Paris

https://www.instagram.com/p/Bu8jny7lsvq/

Dineren bij Josephine Chez

Je kan Parijs niet verlaten zonder een typisch Frans diner – zo’n eentje aan een klein tafeltje met wit tafellaken. Josephine Chez Dumonet is een klassieke bistro met wat chiquer eten dan in een gemiddelde bistro (confit de canard met in eendenvet gebakken aardappels). Kies als dessert de Grand Marnier soufflé – wel even aan het begin van je diner doorgeven aan de bediening!
117 rue du Cherche-Midi 75006, Paris

Afhalen bij Miznon

Een snelle hap tussen alle bezienswaardigheden door? Bij Miznon haal je pita’s (zelfgemaakt!) met hummus, gebakken eieren, vlees, vis of verse groenten. De pita’s worden opgediend met in de oven gebakken kool, bloemkool en bonen en dat maakt Miznon’s pita’s net even wat anders dan alle andere pita’s. De porties zijn niet mals, maar er is echt helemaal niemand die daarover klaagt…
22 rue des Écouffes 75004, Paris

https://www.instagram.com/p/BiOYEjglRs4/

Borrelen bij La Cave à Michel

Aan het einde van de middag strijk je neer bij La Cave à Michel. Niet om lazy aan een tafeltje te gaan zitten, want die hebben ze er niet. Zoek in deze mini-wijnbar (wees op tijd!) een plekje aan de bar, laat je door het barpersoneel adviseren voor een goede wijn en geniet van de muziek, de gezellige atmosfeer en lekkere hapjes die aan de bar voor je neus worden klaargemaakt.
36 rue Saint-Marthe 75010, Paris

Koffie halen bij Fragments

In de zomer wil je afkoelen bij het koffietentje Fragments. Nee, niet met een loeihete koffie, maar met een ijskoffie met sojamelk – de beste van de stad! Naast koffies vind je ook lekkere snacks voor de kleine trek zoals carrot cake of geroosterd brood met scrambled eggs of, onze favoriet, smashed avocado en een perfect gepocheerd eitje. Krantje erbij en jij vermaakt je wel.
76 rue des Tournelles 75003, Paris

https://www.instagram.com/p/BuN_t3XA7tR/

Macarons snoepen bij Ladurée

Parijs’ bekendste macaronwinkel mag niet ontbreken in dit lijstje. Zelfs als je niet van macarons houdt, wil je even sfeer proeven bij Ladurée; macarons zover het oog reikt in allerlei kleuren en smaken. Denk aan populaire smaken als gezouten karamel, vanille, pure chocolade en roos. Wij krijgen bij het kijken naar de plaatjes alleen al last van keuzestress!
75 avenue des Champs-Elysées 75008, Paris
Deze hotspots zijn samengesteld uit het boek Eat like a local – de beste eettips van lokale foodies
Uitgeverij Kosmos, ISBN 9789021571607, pagina’s: 144, prijs: 12,50 euro.
hotspots parijs

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!