Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
De perfecte hapjespan

Dé perfecte hapjespan voor eenpansgerechten

In samenwerking met Demeyere/Zwilling
Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Dit is ongetwijfeld een van de meest veelzijdige pannen voor in je keuken. Een hapjespan (of sauteerpan) gebruik je bijvoorbeeld voor eenpansgerechten of als je grote hoeveelheden wilt maken. Een goede hapjespan is stevig, heeft een dikke bodem en is praktisch in gebruik. Wij vertellen je waarom dit misschien wel de perfecte hapjespan is!

Eenpansgerechten

Een lekker gerecht maken dat ook nog eens snel klaar is en weinig afwas oplevert. Als dat je doel is vandaag, dan zit je met recepten voor eenpansgerechten helemaal goed! We hebben niet alleen de fijnste recepten voor je verzameld, we vertellen je ook wat de perfecte hapjespan is. Want laten we eerlijk zijn; al zijn de recepten nog zo goed, met de juiste pan worden ze toch nét iets lekkerder!

De perfecte hapjespan

In deze roestvrijstalen Demeyere Industry 5 lage kookpan met deksel, ook wel hapjespan genoemd, braad je je vlees, gevogelte, groenten en schaaldieren gelijkmatig aan. Na toevoeging van water, bouillon of wijn laat je ze verder garen onder deksel. Ideaal voor gevuld varkensgebraad, een aromatische bouillabaisse of een smaakvolle chili sin (of con) carne. Dankzij het grote oppervlakte (24 cm) is deze professionele sauteuse uit de Industry 5 serie ook ideaal voor het snel inkoken van basissauzen of kreeftenbisque bijvoorbeeld.

de perfecte hapjespan

Warmtespreiding

Dankzij het solide 5-lagenmateriaal tot aan de rand werk je met goede warmtespreiding en heb je prima controle over de temperatuur. Samen met het perfect passende deksel zorgt deze innovatie ervoor dat smaak en vitamines optimaal bewaard blijven. Daarnaast is de deksel ook nog eens dubbelwandig, hierdoor blijven vitaminen en voedingstoffen beter in de pan. Het roestvrije staal met Silvinox® verkleurt niet, laat zich makkelijk reinigen en gaat levenslang mee. De roestvrijstalen handvatten zijn extra stevig en blijven lang koel. Ideaal op gas maar bijzonder geschikt voor alle kookplaten, ook inductie.

Recepten

Heb je ondertussen trek gekregen? Snappen we helemaal. Ga aan de slag met de perfecte hapjespan en maak bijvoorbeeld shakshuka met pesto of een vega curry. De combinatie van de juiste pan en deze heerlijke recepten zijn hét antwoord op drukke doordeweekse dagen. Weinig afwas en de lekkerste gerechten, wat ons betreft win-win. Eet smakelijk!

De perfecte hapjespan

Lees nu ook:

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!