Fiorito spritz

Je kent vast de knaloranje glazen met spritz, dit drankje is in korte tijd ontzettend populair geworden. Zeker in landen als Spanje en Italië is deze cocktail niet meer weg te denken, al zie je ‘m ook steeds vaker in Nederland op de kaart staan. Deze zomer is het wat ons betreft tijd voor een nieuwe variant. Nóg lekkerder, nóg mooier en nóg makkelijker om te maken. Kortom; deze zomer is het tijd voor de Fiorito spritz! Een spritz zoals je ‘m kent, maar dan met heerlijke limoncello.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Fiorito Limoncello

Fiorito Limoncello wordt gemaakt door de broers Benno en Franco volgens een traditioneel recept van hun familie uit Sicilië. Gemaakt met handgeschilde biologische Italiaanse citroenen. Deze lichtzoete citroenlikeur is zacht en fris en werd beloond met diverse internationale prijzen. Drink Fiorito Limoncello ijskoud, als afsluiting van een diner, maar mix hem ook eens met tonic of prosecco als feestelijk aperitief.

Fiorito spritz

Veel is er niet voor nodig. Zorg dat de limoncello ijskoud is en zet wat bruiswater en prosecco klaar. Mix het met wat ijs, voeg een schijfje citroen toe en dé cocktail van deze zomer is klaar. Voeg eventueel wat verse munt toe ter garnering om het helemaal af te maken.

> naar het recept: Fiorito spritz

Fiorito spritz

Lees ook: