Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Bara met lam

Bara met lam

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Sterrenchef Soenil Bahadoer verkocht deze Surinaamse bara’s met mals lamsvlees tijdelijk in zijn eigen foodtruck. Omdat hij nu weer in de keuken staat, mogen we dit geweldige bara recept met je delen!

Lees verder onder de advertentie

Aantal bara's
12

Ingrediënten

De aloochutney

De lamsstoof

Benodigdheden

  • vijzel
  • weckpot van 1 liter (schoon en uitgekookt)

Lees verder na de advertentie

Sterrenchef Soenil Bahadoer verkocht deze Surinaamse bara’s met mals lamsvlees tijdelijk in zijn eigen foodtruck. Omdat hij nu weer in de keuken staat, mogen we dit geweldige bara recept met je delen!

Bereiding

  1. Rasp voor de chutney de rauwe aardappels en knijp ze uit tot al het vocht eruit is. Vijzel de banaansjalotten, tenen knoflook en pepers tot een grove pasta.

  2. Verhit een scheutje olie in een pan en bak die pasta gedurende een paar minuten. De uien krijgen een geel randje, maar zorg ervoor dat het geheel niet karamelliseert.

  3. Voeg de gebakken pasta met wat olie toe aan de geraspte aardappel. Doe er wat zout, de azijn en chutney masala bij en meng alles goed. Schep alles in een schone weckpot en zet deze minstens een week weg in de koelkast voor een lekkere chutney van half-rauwe aardappels. De chutney is een paar maanden houdbaar in de koelkast, hoe langer die staat, hoe lekkerder hij wordt.

  4. Meng alle ingrediënten voor de bara’s (behalve de olie) met 260 ml water door elkaar en kneed het geheel tot een zacht en luchtig deeg. Laat het deeg 2 uur rijzen onder een vochtige theedoek.

  5. Vorm, als het deeg goed gerezen is, met vochtige handen ronde balletjes van het deeg van ongeveer 5 centimeter. Druk deze plat en maak in het midden een gat met je duim. Laat een laag olie warm worden in een diepe pan en frituur de bara in de hete olie aan beide zijden in enkele minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

  6. Verhit voor de lamsstoof wat olie in een pan en bak hierin de gesneden lamsbout goudbruin.

  7. Voeg de tomaat, sjalot, gember, knoflook, chutney masala, kerrie masala, komijn toe en meng alles goed. Blus af met de gevogeltebouillon, dek de pan af en stoof de lamsbout in ongeveer 1,5 uur op laag vuur gaar tot het vlees zacht is en uit elkaar valt. Breng het verder op smaak met wat peper, zout en blad­selderij.

  8. Snijd de bara open en vul deze met een royale schep lamsstoof en wat van de chutney.

Tip
Ben je gek op Surinaamse gerechten? Klik dan snel op de link om nog veel meer recepten te ontdekken!

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (7 stemmen)
Uit het boek

Streetfood

€ 25,00
Cover streetfood
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!