Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Beef ribs uit de oven met wortel, bleekselderij en kruiden erover.

Beef ribs uit de oven

In samenwerking met Mutti
  • Gemiddeld

  • ca. 5 uur bereidingstijdca. 5 u. bereidingstijd

Deze beef ribs uit de oven zijn het perfecte recept voor mals, smaakvol rundvlees. Het langzaam garen zorgt ervoor dat het vlees heerlijk uit elkaar valt en de smaken optimaal tot hun recht komen. Dit gerecht is altijd een succes!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
5

Ingrediënten

Benodigdheden

  • aluminiumfolie

Lees verder na de advertentie

Deze beef ribs uit de oven zijn het perfecte recept voor mals, smaakvol rundvlees. Het langzaam garen zorgt ervoor dat het vlees heerlijk uit elkaar valt en de smaken optimaal tot hun recht komen. Dit gerecht is altijd een succes!

Bereiding

  1. Bestrooi het vlees met zout en peper en wentel in de bloem. Verhit de boter en de olie in een ruime braadpan op hoog vuur.

  2. Bak het vlees rondom goudbruin in ca. 10 minuten. Verwarm de oven voor (elektrisch: 150°C / hetelucht: 130°C).

  3. Leg de gesneden groenten in een braadslee. Leg het vlees erop en voeg het tomatenconcentraat, de wijn, de passata, de oregano en de rozemarijn toe. Dek af met aluminiumfolie en zet het geheel ca. 4 uur in de oven.

  4. Controleer de gaarheid van het vlees; het moet echt los komen van het bot. Neem de folie van de braadslee, schep de saus over het vlees en zet nog ca. 30 minuten in de oven.

  5. Neem uit de oven en bestrooi met wat gehakte oregano, gehakte rozemarijn, de sjalot en de hazelnoten. Lekker met polenta.

Per portie: 643 kcal | 15 g koolhydraten | 35 g eiwit | 50 g vet

Foto's en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!