
Bengaalse jackfruitcurry
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Paulami Joshi: "Mijn oma leerde me hoe je de jackfruit voor deze curry moet snijden. Het is een vaardigheid die ik koester, al wordt de vrucht in Nederland meestal alleen in blik verkocht. Dit gerecht herinnert me eraan hoe belangrijk het is om tradities door te geven, zelfs als we ons aanpassen aan nieuwe omstandigheden."
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verhit de mosterdolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit het vijfkruidenmengsel 1 minuut. Voeg de ui, gember-knoflookpasta, rawitpepers en de tomatenpuree toe en bak 10 minuten onder af en toe roeren.
Voeg het kurkumapoeder, korianderpoeder, chilipoeder, komijnpoeder en het zout toe en bak nog 5 minuten.
Voeg de jackfruit en de aardappels toe en bak deze 10 minuten omscheppend mee.
Zet dan het vuur wat hoger, voeg 600 milliliter water toe en breng het geheel tegen de kook aan. Kook de jackfruit en de aardappels met de deksel op de pan in ongeveer 15 minuten verder gaar.
Voeg de garam masala, suiker, ghee en de koriander toe en roer nog een keer goed door. Serveer warm. Lekker met rijst.
Vega India
€ 35,-











