Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Bengaalse tomatensaus

Bengaalse tomatensaus

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

De Indiase en Bengaalse keuken hebben een voorkeur voor een pittige tomatensaus boven tomatenpulp uit blik. Deze zelfgemaakte tomatensaus gebruiken we als basis in veel tikka-gerechten, maar werkt ook als een verwarmende tomatensoep. Doe er dan en derde extra water bij en serveer met wat raita en naan.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Specerijentopping

Lees verder na de advertentie

De Indiase en Bengaalse keuken hebben een voorkeur voor een pittige tomatensaus boven tomatenpulp uit blik. Deze zelfgemaakte tomatensaus gebruiken we als basis in veel tikka-gerechten, maar werkt ook als een verwarmende tomatensoep. Doe er dan en derde extra water bij en serveer met wat raita en naan.

Bereiding

  1. Leg alle specerijen in hoopjes klaar op een bord.

  2. Verhit een steelpan met olie en bak de specerijen hierin 1 minuut. Doe de ui en knoflook erbij en bak 2 minuten mee. Voeg wat water toe tegen het aanbranden.

  3. Doe de tomaten, kerstomaten en 100 ml water in de steelpan. Laat 2 minuten op middelhoog vuur koken en roer daarbij de tomaten tot moes.

  4. Voeg 600 ml water toe en breng met deksel op de pan aan de kook. Voeg de paprika, piripiri’s, tamarindeconcentraat en suiker toe. Laat de saus tot de helft inkoken in circa 10 minuten. Roer regelmatig om.

  5. Verhit voor de specerijentopping een koekenpan met mosterdolie en fruit de knoflook met de specerijen 2 minuten al roerend. Meng door de tomatensaus.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Vega curry

€ 19,99
Cover vega curry
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!