Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Bijgerechten: bloemkoolpuree met parmezaan en lavas

Bloemkoolpuree met parmezaan en lavas

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Breng 800 gram bloemkoolroosjes met 800 ml groentebouillon en wat zou aan de kook. Zet het vuur lager en kook de bloemkool in 15-20 minuten rustig zacht en gaar. Giet af, maar vang de bouillon op.

  2. Pureer de bloemkool met 100 gram zachte boter in een keukenmachine zeer fijn. Voeg eventueel nog wat van de bouillon toe om de puree smeuïger te maken.

  3. Breng de puree om smaak met zout en peper. Bestrooi voor het serveren met wat fijngesneden lavas en grof geraspte parmezaan.

Foto's en foodstyling: Willem van Santen Receptuur: Martina Silbrníková

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!