Bojo
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160°C. Week de rozijnen in de rum.
Breek de kokosnoot open. Dat gaat zo makkelijk nog niet, maar het is wel de moeite waard. Aan de bovenkant van de noot zitten drie zachtere plekjes, een beetje zoals bij de gaatjes van een bowlingbal. Maak die kapot, bijvoorbeeld met een schroevendraaier en een hamer. Zo kan het kokoswater eruit lopen. Drink dat op als het erin zit.
Houd dan de kokosnoot in een hand en sla, rondom, met de achterkant van een mes in het midden van de noot. Draai de kokosnoot steeds in je hand zodat je een denkbeeldige lijn over het midden van de noot tekent. Op een gegeven moment zal de kokosnoot op die lijn breken. Nu kan je het vruchtvlees eruit wippen met een lepel. Schraap het bruine velletje eraf en snijd in kleine stukken. Maal met 100 ml water fijn in een keukenmachine of blender (je kan de kokosnoot ook raspen op een fijne rasp).
Schenk er terwijl de machine draait, nog 500 ml water bij. Schenk het door een fijne zeef. Druk de kokospulp goed uit.
Doe de cassave, suiker, vanille, amandel en kokosmelk in een kom en meng goed. Smelt de boter en voeg toe. Schep ook de rum en rozijnen door het mengsel.
Vet een ovenschaal (25×25 cm) goed in met boter en schep het mengsel erin. Strijk de bovenkant glad.
Bak de bojo in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar. Test de gaarheid met een klein mesje. Is het mesje schoon als je hem in de taart steekt? Dan is de bojo klaar. Als er nog nat beslag aan zit moet de taart nog iets langer bakken.