Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Bucatini met geroosterde paprika, tomaat en tahin

Bucatini met geroosterde paprika, tomaat en tahin

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Bij het proeven en maken van deze bucatini met geroosterde paprika, tomaat en tahin vliegen de smaken om je oren.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Bij het proeven en maken van deze bucatini met geroosterde paprika, tomaat en tahin vliegen de smaken om je oren.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Doe de tomaten, de boter, de knoflook, het paprikapoeder en de suiker in een aardewerken ovenschaal en roer door elkaar. Leg de paprikareepjes op het mengsel en bak 50-60 minuten, of tot de paprika en de tomaten goudbruin zijn en bijna knappen.

  2. Breng een pan licht gezouten water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en houd een soeplepel pastawater apart. Schep de pasta om met de tahin en wat pastawater en roer het door de paprikasaus. Breng op smaak met zout en peper en serveer met de peterselie eroverheen gestrooid.

Per portie: 473 kcal | 56 g koolhydraten | 15 g eiwit | 20 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Ailsa Brown Foto’s: Mike English Styling: Faye Wears Foodstyling: Myles Williamson

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (10 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!