Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Buñuelos met chocoladesaus

Buñuelos met chocoladesaus

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Buñuelos zijn een traditionele Colombiaanse Christmas treat. Hou je er een paar over? Ze zijn ook heerlijk als ontbijt bij een kop koffie of thee.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 15

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Buñuelos zijn een traditionele Colombiaanse Christmas treat. Hou je er een paar over? Ze zijn ook heerlijk als ontbijt bij een kop koffie of thee.

Bereiding

  1. Breek de chocolade in stukken. Verwarm in een steelpan op laag vuur de slagroom en smelt al roerend de chocolade erin. Roer het geheel goed door en breng op smaak met een snufje zout. Laat de chocoladesaus afkoelen.

  2. Verwarm de frituurolie tot 170°C. Meng intussen in een kom het maismeel met de maizena. Verkruimel de feta eroverheen. Kluts de eieren. Voeg het ei, een mespunt baksoda, de suiker, de karnemelk en een ½ tl zout toe en meng tot een samenhangend deeg.

  3. Verdeel het deeg in 15 stukken en draai er op een met bloem bestoven werkblad balletjes van. Frituur de buñuelos portiegewijs in ca. 20 minuten tot ze mooi goudbruin zijn in de hete olie. Laat goed uitlekken in een met keukenpapier bekleed vergiet. Serveer de buñuelos met de chocoladesaus.

Per portie: 301 kcal | 20 g koolhydraten | 4 g eiwit | 23 g vet

Foto’s: Sven Benjamins Receptuur & foodstyling: Nadia Zerouali Styling: Gonnie Constansia

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!