Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
caesar salade

Caesar salade

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Een goede caesarsalade is onovertroffen in zijn eenvoud. Vaak worden er veel verschillende ingrediënten als kip, kaas en ansjovis toegevoegd, maar nodig is het niet. Worcestersauce geeft de salade genoeg 'body.'

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Een goede caesarsalade is onovertroffen in zijn eenvoud. Vaak worden er veel verschillende ingrediënten als kip, kaas en ansjovis toegevoegd, maar nodig is het niet. Worcestersauce geeft de salade genoeg 'body.'
Worcestersauce
Worcestersauce een gefermenteerde saus, gemaakt met moutazijn, geestrijkazijn, stroop, chilipepers, sojasaustamarinde, ansjovis, uien, kruidnagel en knoflook.

Bereiding

  1. Snijd de onderkant van de little gems en pluk de blaadjes van elkaar. Was de sla en laat hem goed uitlekken. Snijd het brood in blokjes. Pel en snipper de knoflook.

  2. Verhit de boter in een koekenpan en bak er de helft van de knoflook en de broodblokjes goudbruin in. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met weinig zout. Breng de eieren met koud water aan de kook. Kook de eieren ca. 4 minuten.

  3. Meng de overige knoflook met de mosterd en de worcestershiresaus. Klop er de olijfolie doorheen en breng eventueel op smaak met peper. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze.

  4. Snijd de eieren in parten. Meng de sla voorzichtig met de dressing en verdeel over borden. Leg er de ei en de croutons op.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (5 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!