Bereiding

Grote kans dat je Italiaanse bordje pasta zijn oorsprong heeft in Puglia. Proef de cucina regionale van Puglia en begin met deze homemade cannelloni.

  1. Pel en snipper de uien en de knoflook. Snijd het spek zeer fijn. Verhit 2 el olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit er de ui, de knoflook en het spek ca. 5 minuten in. Voeg het venkelzaad en de tomatenpuree toe en bak nog ca. 2 minuten.
  2. Blus af met de gezeefde tomaten. Kook de saus op laag vuur 30-40 minuten en roer regelmatig. Breng op smaak met zout, peper en de balsamico.
  3. Verwarm intussen de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Was de spinazie en laat hem goed uitlekken. Verhit 1 el olijfolie in een ruime pan en stoof er de spinazie 2-3 minuten in. Laat de spinazie een beetje afkoelen, laat hem goed uitlekken en hak hem fijn. Meng de spinazie met de ricotta en breng op smaak met zout en peper.
  4. Doe het spinaziemengsel in de spuitzak en vul er de cannellonibuisjes mee. Leg de cannelloni in de ovenschaal. Verdeel de tomatensaus over de cannelloni. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de tomatensaus. Bak het geheel 25-30 minuten in de oven.

Foto’s: foodies