Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Cannelloni met ricotta en spinazie

Deze cannelloni recepten zijn ideaal voor een Italiaans etentje

Advertentie

De Italiaanse holle pasta cannelloni is een echte showstopper. Dat maakt deze cannelloni recepten ideaal om te maken voor een etentje. Pluspunten voor het feit dat je de pasta ook nog eens eenvoudig kunt voorbereiden.

Cannelloni: wat is dat?

Cannelloni, niet te verwarren met het Italiaanse gebakje cannoli, is een buisvormige gevulde pasta. De pastabuisjes zijn hol en daarmee ideaal om te vullen met een dikkere pastasaus. Wanneer je cannelloni recepten gaat maken, zul je zien dat er nooit voor een dunne pastasaus wordt gekozen om te voorkomen dat de saus er gemakkelijk uit loopt. Kies dus zelf ook altijd voor pasta recepten met een dikkere saus om je gasten niet in verlegenheid te brengen…

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Tip

Je kunt natuurlijk cannelloni kant-en-klaar in de supermarkt kopen of zelf maken, maar wist je dat je ook ‘cannelloni’ kunt maken door verse lasagnebladeren op te rollen? Zo maak jij jouw eigen pastabuisjes!

Cannelloni recepten

Wil je wat variëren voor je Italiaanse etentje? Dan kun je, bij het zelf pasta maken, met de vulling variëren. Cannelloni kun je namelijk vullen met wat je maar wil. Denk bijvoorbeeld aan gehakt, pompoen of kazen zoals burrata of mozzarella. Of wat denk jij van deze cannelloni recepten?

Cannelloni met ricotta en spinazie

Cannelloni met ricotta en spinazie

Maak deze smakelijke cannelloni met ricotta spinazie, een heerlijk recept uit Italië! Klik hier voor meer Italiaanse recepten.

Naar het recept
Cannelloni met gebraden kip

Cannelloni met gebraden kip en salie

Door de kip te combineren met verse worst en pompoen krijg je een maaltijd waar je u tegen zegt. Dit wil je vaker maken!

Naar het recept
Cannelloni met witlof, parmezaan en vegan spekjes

Cannelloni met witlof, parmezaan en vegan spekjes

Luna Trapani vertelt over haar gerecht: “Deze cannelloni noem ik mijn signature dish. Het representeert mijn Italiaanse en Belgische kant door de Belgische witlof met de Italiaanse cannelloni te combineren. En ook al zeg ik het zelf, het is een zalig lekkere combinatie.”

Naar het recept

Ons favoriete cannelloni recept

Een van de meest bekende cannelloni recepten is de variant met ricotta en spinazie. Deze stevige vulling blijft goed zitten en biedt een mooie evenwicht tegen de zoetere tomatensaus. Aftoppen met wat geraspte kaas, even in de oven en genieten maar. Geloof ons maar: niemand kan dit Italiaanse gerecht weerstaan!

Cannelloni met ricotta en spinazie

Cannelloni met ricotta en spinazie

Maak deze smakelijke cannelloni met ricotta spinazie, een heerlijk recept uit Italië! Klik hier voor meer Italiaanse recepten.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

2 uien
2 teentjes knoflook
150 g spek
3 el olijfolie
1 tl venkelzaad
2 el tomatenpuree
500 ml gezeefde tomaten
zout en peper
1 el balsamico
250 g wilde spinazie
250 g ricotta
250 g cannelloni
125 g mozzarella
spuitzak

Bereiding

  1. Pel en snipper de uien en de knoflook. Snijd het spek zeer fijn. Verhit 2 el olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit er de ui, de knoflook en het spek ca. 5 minuten in. Voeg het venkelzaad en de tomatenpuree toe en bak nog ca. 2 minuten.

  2. Blus af met de gezeefde tomaten. Kook de saus op laag vuur 30-40 minuten en roer regelmatig. Breng op smaak met zout, peper en de balsamico.

  3. Was de spinazie en laat hem goed uitlekken. Verhit 1 el olijfolie in een ruime pan en stoof er de spinazie 2-3 minuten in. Laat de spinazie een beetje afkoelen en hak hem fijn. Meng de spinazie met de ricotta en breng op smaak met zout en peper.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Verdeel 2⁄3 van de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal. Doe het spinaziemengsel in de spuitzak en vul er de cannelloni mee. Leg de cannelloni in de ovenschaal. Verdeel de overige tomatensaus over de cannelloni. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de tomatensaus. Bak het geheel 25-30 minuten in de oven.

Foto’s: Stephan van Raay, Receptuur: Willem van Santen, Styling: Janneke Duister, Servies etc.: Eigen collectie

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!