Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Rozemarijn-aardappelpizza

Een takje geluk: Italiaanse recepten met rozemarijn

Advertentie

Waar zouden we zijn zonder rozemarijn? De geur maakt je blij en in de keuken kun je er van alles mee. Dat bewijzen deze Italiaanse recepten met rozemarijn wel!

Recepten met rozemarijn

In Italië zijn gebakken aardappels en lamsvlees zonder rozemarijn ondenkbaar. Ook deze gerechten worden opgeluisterd door het op-en-top mediterrane kruid. Wil jij er ook mee koken? Laat je dan inspireren door deze heerlijke Italiaanse recepten met rozemarijn.

Ook op de hoogte worden gehouden over de beste recepten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Rozemarijn-aardappelpizza

Als eerste een recept voor een aardappelpizza. Een gerecht dat in Nederland nog vrij onbekend is. Zonde, want deze verrassende combinatie is ontzettend lekker. Zeker met een takje rozemarijn erbij. Het is misschien geen klassieke pizza met kaas en tomatensaus maar minstens net zo lekker. Probeer maar!

> naar het recept: rozemarijn-aardappelpizza

Rozemarijn-aardappelpizza

Zuppa di vongole

Het is misschien wel een van onze favoriete recepten met rozemarijn: zuppa di vongele. Deze schelpjessoep serveer je met geroosterd brood om in de soep te dippen. Je waant je al snel in het Middellandse Zeegebied.

> naar het recepten: zuppa di vongole (schelpjessoep met rozemarijn)

Zuppa di vongole (schelpjessoep met rozemarijn)

Buffelmozzarella met rozemarijnolie en gedroogde tomaten

De rozemarijnolie en de semigedroogde tomaten tillen dit ogenschijnlijk eenvoudige gerecht naar een hoger niveau. Je kunt dit voorgerecht ook heel goed met burrata maken, mocht je dat lekkerder vinden.

> naar het recept: buffelmozzarella met rozemarijnolie en gedroogde tomaten

Buffelmozzarella met rozemarijnolie en gedroogde tomaten

Kip met citroen en rozemarijn

Dit is het ideale gerecht om te maken voor een etentje. De oven doet namelijk het meeste werk. Jij hoeft alleen maar de ingrediënten in de schaal te leggen en je gasten te vermaken. Bij het serveren zal niemand in de gaten hebben hoe weinig tijd je eraan hebt besteed.

> naar het recept: kip met citroen en rozemarijn

Kip met citroen en rozemarijn

Pan di ramerino

In Toscane noemen ze rozemarijn liefkozend ‘ramerino’. Ze zijn er gek op deze broodjes met rozemarijn en rozijnen, die uit middeleeuws Florence stammen. Niet zonder reden want deze broodjes zijn verrukkelijk. Eet ze bij de borrel, als lunch of voorafje.

> naar het recept: pan di ramerino (rozijnenrozemarijnbroodjes)

Pan di ramerino (rozijnenrozemarijnbroodjes)

Rozemarijn-salsiccia met caponata

Wil je eenvoudig veel groenten eten? Dan is dit misschien wel je favoriet van deze recepten met rozemarijn. Want naast de worstjes krijg je in dit gerecht in de vorm van caponata stiekem heel erg veel vitamines binnen. Dat is makkelijk gezond genieten!

> naar het recept: rozemarijn-salsiccia met caponata

Rozemarijn-salsiccia met caponata

Pappardelle met rozemarijn-walnootpesto

Ten slotte een pasta pesto, want die doen het altijd goed. Zeker wanneer je eens met de ingrediënten van de saus varieert. Ga bijvoorbeeld voor een combinatie van rozemarijn en walnoten en laat de klassieke combinatie van basilicum en pijnboompitten achterwege. Je zult zien dat de pasta pesto ook na je studententijd nog af en toe een plek op het menu verdient.

> naar het recept: pappardelle met rozemarijnwalnootpesto

Pappardelle met rozemarijnwalnootpesto

Lees ook: 7x heerlijke recepten met pasta & pesto

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!