
Citroen-meringue baci di dama
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Kluts voor de lemoncurd de eieren. Was de citroen en rasp de schil eraf. Pers de citroen.
Smelt de boter en de suiker au bain-marie. Voeg de citroenschil en het -sap toe en schenk langzaam het geklutste ei erbij.
Verwarm het geheel ca. 20 minuten onder voortdurend roeren, totdat je een dikke massa hebt. Let op: het mengsel wordt nog iets dikker als het afkoelt.
Schenk de lemoncurd in een schone pot en laat helemaal afkoelen en opstijven.
Klop voor de meringuekoekjes met een (staande) mixer de eiwitten met een snuf zout in ca. 5 minuten schuimig en wit in een brandschone, vetvrije kom.
Voeg al kloppend geleidelijk de suiker toe. Blijf kloppen tot een stevig en glanzend schuim ontstaat en de suiker is opgelost.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 110°C / hetelucht: 100°C). Schep het eiwitschuim in een spuitzak. Spuit dotten van ca. 2 cm doorsnee op een met bakpapier beklede bakplaat.
Droog de meringues 2½-3 uur onderin de oven. Zet de oven uit en laat de meringues in de oven helemaal afkoelen.
Neem een meringueschuimpje en bestrijk de platte kant met een laagje lemoncurd. Druk een andere meringue met de platte kant ertegen aan. Herhaal met de rest van de meringues en de lemoncurd.