
Citroencrème-brûlée
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
ca. 1 uur en 30 minuten wachttijdca. 1 u. en 30 min. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Splijt het vanillestokje met een scherp mesje en schraap het merg eruit. Doe de slagroom met het merg en de geraspte citroenschil in een pan en verwarm op laag vuur. Laat ca. 10 minuten trekken.
Kluts intussen in een kom de eidooiers met de suiker en een snuf zout. Voeg de bloem toe en roer tot een glad papje.
Schenk de warme room al roerend bij het eidooiermengsel en roer goed glad. Schenk het mengsel door een zeefje terug in de pan en breng al roerend rustig aan de kook.
Laat de crème ca. 1 minuut rustig koken tot hij dik en glanzend is. Neem van het vuur en laat afkoelen.
Was de citroenen met heet water. Halveer in de lengte en schep voorzichtig met een lepel het vruchtvlees uit de schil.
Vul de citroenhelften met de crème en strijk glad af. Laat ca. 1 uur en 30 minuten afkoelen en opstijven in de koelkast.
Bestrooi de citroenen met de grove rietsuiker. Karamelliseer met een gasbrander tot er een goudbruin laagje op zit. Serveer direct.