Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Cover voor Citroenschelvis met peterselie-aardappels

Citroenschelvis met peterselie-aardappels

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Bereiding

  1. Schil de aardappels, was ze en snijd ze in stukken. Kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar in water met wat zout. Wentel de schelvisfilets in de bloem en breng ze op smaak met zout en peper. Was de citroen en snijd hem in schijfjes. Was de peterselie, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes.

  2. Verhit 2 el boter en bak er de schelvisfilets goudbruin in. Voeg de citroenschijfjes en de olijven toe en bak ca. 2 minuten mee. Giet de aardappels af en stoom ze kort droog. Stamp de aardappels grof en meng er de olijfolie en de peterselie doorheen. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Serveer de gebakken schelvisfilets met de aardappels en schep er de bakboter met citroenschijfjes en olijven overheen.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!