Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Cover voor Eend met gember, knoflook en courgettelinten

Eend met gember, knoflook en courgettelinten

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Snijd met een scherp mes de huid van de eendenborstfilets kruislings in. Leg de eendenborstfilets op de huidkant in een droge pan met antiaanbaklaag en bak ze op middelhoog vuur goudbruin. Neem de eendenborst uit de pan.

  2. Schil de gember en hak hem fijn. Pel en snipper de knoflook. Snijd de peper in ringetjes. Was de courgette en snijd of schaaf hem in dunne linten. Fruit de gember, de knoflook en de rode peper in het eendenvet.

  3. Snijd de eendenborstfilet in dunne plakken en voeg de plakken samen met de courgette toe aan de gember, de knoflook en de rode peper. Bak het geheel ca. 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met zout, peper en de chilisaus.

  4. Giet de rijst af en laat hem even droogstomen. Serveer de rijst met de eend en de courgette.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!