Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Filodeegknopen gevuld met kaneel, pecannoten en roomkaas met bovenop een toef roomkaas en kaneel

Filodeegknopen gevuld met kaneel, pecannoten en roomkaas

In samenwerking met Kerrygold
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Deze lekkernij is niet alleen een traktatie voor het oog, maar smaakt ook heerlijk. Of je ze nu serveert bij de thee of als dessert, deze filodeegknopen zal iedereen verbazen.

Lees verder onder de advertentie

Aantal stuks
4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Deze lekkernij is niet alleen een traktatie voor het oog, maar smaakt ook heerlijk. Of je ze nu serveert bij de thee of als dessert, deze filodeegknopen zal iedereen verbazen.
Variatietip
Niet zo'n fan van roomkaas? Geen probleem! Je kunt de filodeegknopen met verschillende soorten room vullen, bijvoorbeeld met mascarpone of slagroom.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Maal de pecannoten fijn en meng er de honing en kaneelpoeder doorheen. Smelt de boter.

  2. Leg telkens 1 vel filodeeg neer en bestrijk met gesmolten boter. Leg er een 2e vel op en bestrijk ook met boter. Verdeel er wat van de pecanvulling over en leg er nog 1 velletje filodeeg op.

  3. Rol losjes op tot een rolletje en draai dit rolletje op tot een spiraal. Leg op een bakplaat en bestrijk nogmaals met boter.

  4. Bak de filoknopen in ca. 25 minuten goudbruin en knapperig. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen op een rooster.

  5. Serveer de filoknopen met een flinke lepel cream cheese erop. Maak af met wat extra honing, kaneelpoeder en pecannootjes.

Per stuk: 465 kcal | 41 g koolhydraten | 13 g eiwit | 27 g vet

Fotografie en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

4.6 / 5.0 (10 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!