
Filodeegknopen gevuld met kaneel, pecannoten en roomkaas
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Deze lekkernij is niet alleen een traktatie voor het oog, maar smaakt ook heerlijk. Of je ze nu serveert bij de thee of als dessert, deze filodeegknopen zal iedereen verbazen.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Maal de pecannoten fijn en meng er de honing en kaneelpoeder doorheen. Smelt de boter.
Leg telkens 1 vel filodeeg neer en bestrijk met gesmolten boter. Leg er een 2e vel op en bestrijk ook met boter. Verdeel er wat van de pecanvulling over en leg er nog 1 velletje filodeeg op.
Rol losjes op tot een rolletje en draai dit rolletje op tot een spiraal. Leg op een bakplaat en bestrijk nogmaals met boter.
Bak de filoknopen in ca. 25 minuten goudbruin en knapperig. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen op een rooster.
Serveer de filoknopen met een flinke lepel cream cheese erop. Maak af met wat extra honing, kaneelpoeder en pecannootjes.











