
Filokrans met halloumi, snijbiet en flespompoen
Eenvoudig
ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd
Serveer deze krans met geroosterde aardappeltjes uit de oven en knapperige salade en je zet een compleet hoofdgerecht op tafel.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Verdeel de pompoenblokjes over een grote braadslee en bestrooi met het paprikapoeder en de helft van de olie.
Bestrooi met flink wat zout en peper en meng met je handen om elk blokje te bedekken. Rooster 30- 40 minuten in de oven, tot de pompoen goudkleurig en zacht is. Laat afkoelen.
Zet een grote, diepe koekenpan op middelhoog vuur. Doe de rest van de olie erin, wacht tot hij glinstert en bak de ui en een snuf zout 8-10 minuten erin, of tot de ui zachter wordt.
Voeg de knoflook, de komijn en de snijbietstelen toe en bak nog ca. 10 minuten, tot de steeltjes zachter zijn. Roer regelmatig door.
Voeg het snijbietblad, de baharat en de harissa toe en bak 3-4 minuten, tot het mengsel geurig is. Doe het in een kom en laat afkoelen.
Meng het afgekoelde snijbietmengsel met de geroosterde pompoen en de halloumi en breng op smaak met zout en peper. Verlaag de temperatuur van de oven (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C).
Bestrijk 3 vellen filodeeg met boter en leg ze op elkaar, met de lange zijde naar je toe. Verdeel de helft van de vulling over het midden van de rechthoek en rol op.
Leg de rol in een halve cirkel op een grote, met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met nog 3 vellen filodeeg en de rest van de vulling.
Leg de tweede rol in een halve cirkel op de bakplaat, zodat je een krans van filodeeg krijgt. Scheur of snijd het overige vel filodeeg in vier stroken en wikkel ze om de twee rollen.
Bestrijk met boter en bestrooi met het nigellazaad. Bak in ca. 20 minuten goudkleurig en gaar in de oven.
Roer voor de tahinyoghurt de yoghurt, de knoflook, de tahin, de olijfolie en het citroensap door elkaar. Serveer in het midden van de krans.












